13 gener de 2020 a les 10:11

Prop de 200 persones assisteixen a la presentació del catàleg ‘Parant Taula 2019’ al Terracotta Museu

||||||||||||||||||||

El passat diumenge, al migdia, unes 180 persones van assistir al Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà, a la presentació del sisè volum de la col·lecció de catàlegs del Terracotta Museu, dedicat a l’exposició col·lectiva Parant taula 2019. Per primer cop, la mostra, que se celebra cada any ininterrompudament des del 2014 i que es pot visitar a l’equipament bisbalenc fins al 26 de gener, compta amb l’edició d’un catàleg que recull les 20 vaixelles dels 20 tallers de ceràmica que han participat en la mostra i les 20 propostes culinàries dels 20 cuiners/es integrants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet.

La publicació és el sisè volum de la col·lecció ‘Catàlegs del Terracotta Museu’ i passa a ser el testimoni d’aquesta proposta sense precedents, on continent i contingut plegats formen un tot indestriable tot cercant l’excel·lència. La primera part de l’acte va comptar amb les intervencions de Xavier Rocas, conservador del Terracotta Museu, Pere Álvaro, dissenyador del catàleg, Joan Vilà-Clara, president de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, i Joan Carles Sànchez, xef del restaurant Es Portal i vicepresident del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet.

Des de la primera edició, l’exposició col·lectiva de vaixelles de Ceràmica de la Bisbal ha anat creixent al llarg del temps. Si bé originalment aquesta iniciativa de difusió de la ceràmica local va ser possible gràcies a la col·laboració entre l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, des del 2014 s’hi han implicat més actors, com el Terracotta Museu (que des del 2018 acull la mostra en les seves instal·lacions) i el col·lectiu La Cuina de l’Empordanet, que l’any passat 2019 es va sumar a la proposta per consolidar un autèntic espai de confluència entre la ceràmica i la gastronomia. 

Presentació dels nous números de la Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
L’esdeveniment va incloure la presentació dels nous números de Revista del Baix Empordà, ‘La Costa Brava en perill?’, i Empordà Gastronòmic, que inclou el dossier ‘Cuina i terrissa’. Va comptar amb les intervencions de l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès, juntament Gerard Xarles (editor de les publicacions), Jaume Ramot (president del Grup de Natura Sterna) i Martí Sabrià (gerent de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre). Finalment, el públic assistent va poder gaudir d’un tastet d’arròs de Pals cuinat pel mateix Joan Carles Sànchez i maridat amb vins de la DO Empordà del celler Mas Geli de Pals.

Lliurament del premi del sorteig del Tastaolletes 2019
A més a més, ahir també es va fer entrega del premi del sorteig de la ruta gastronòmica Tastaolletes 2019. Entre totes les persones participants se sortejava un vol en globus per a dues persones. Coincidint amb l’acte d’ahir, l’alcalde Enric Marquès va lliurar el val regal a la guanyadora del concurs: Eva Pérez Teixidor.

*Fotografies: Anna Pascual