22 novembre de 2011 a les 12:02

Protecció Civil informa de maniobres de desguàs al sistema Susqueda-Pasteral que afectaran els cabals del Ter

L’Agència Catalana de l’Aigua ha fet un comunicat sobre maniobres de desguàs de cabals al sistema Ter, que afecta els embassaments de Susqueda-Pasteral. Arran de l’augment del cabal que entra a l’embassament i de les previsions meteorològiques, el nou cabal passa aquest dimarts de 30 metres cúbics per segon a 60 metres cúbics per segon.

La presa es trobava en situació d’avinguda des de l’episodi d’inicis de la setmana passada. Les darreres pluges han incrementat els volums aportats al sistema. Segons l’ACA, el cabal desembassat en cap cas no suposa el desbordament de la llera ni l’afecció a cap servei bàsic. El cabal podrà augmentar de forma sobtada a la llera principal i afectar trams baixos i guals. Els cabals a la zona baixa de la conca del Ter estan el fase decreixent i les pluges actuals són escasses, intermitents i localitzades.

L’ACA preveu que la situació de risc es mantingui durant les properes hores i que els cabals desembassats continuïn per sobre dels cabals habituals de gestió durant les properes hores i no es descarta la necessitat d’incrementar el desguàs.

L’ACA recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell i traslladar aquestes recomanacions als municipis de La Cellera de Ter, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Anglès, Bescanó, Sant Gregori, Salt, Girona, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Celrà, Bordils, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls, Sant Joan de Mollet, Flaçà, Foixà, Colomers, Jafre, Verges i Torroella de Montgrí.