6 setembre de 2020 a les 23:10

Ràdio Bisbal busca voluntàries i voluntaris per rellançar l’emissora municipal

Ja han finalitzat els treballs a les noves instal·lacions de Ràdio Bisbal a la planta superior de renovat edifici de l’Ajuntament Vell i aquesta tardor es reprendrà l’activitat radiofònica municipal amb nova graella de programació. Si bé les emissions continuen en fase de proves, l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà fa un crida a persones voluntàries que vulguin col·laborar en el rellançament de l’emissora.

En aquest sentit, es pot participar a nivell tècnic, proposant un programa radiofònic, o bé alguna secció: les persones interessades poden omplir aquest formulari en línia i, per a qualsevol dubte, es pot enviar un correu electrònic a comunicacio@labisbal.cat. La previsió és que, durant l’octubre vinent es convoqui una assemblea amb els voluntaris i voluntàries i que es vagin efectuant les formacions corresponents per tal que qui ho desitgi pugui fer ús de l’equipament.

Per tal de fer les noves instal·lacions, el consistori bisbalenc ha invertit prop de 20.000 euros en el projecte els darrers dos anys. Així, aquests darrers mesos s’ha instal·lat una antena a l’edifici i s’ha adquirit una nova taula de so, altaveus, micròfons, auriculars i tots els complements necessaris per tal de renovar Ràdio Bisbal a la seva nova seu.

Que l’emissora s’estigui establint a la planta superior de l’Ajuntament Vell és fruit d’un debat participatiu per definir els usos de l’equipament que va tenir lloc el juny del 2017. Voluntaris i voluntàries de Ràdio Bisbal van fer pinya i es van mobilitzar per tal que les noves instal·lacions de l’emissora local tinguessin cabuda al nou emplaçament. Va ser al febrer del 2019 quan van arrencar les obres de reforma per tal de donar noves utilitats a l’edifici municipal.