23 octubre de 2023 a les 11:44

Ràdio Bisbal enceta nova temporada amb més d’una vintena de programes

Ràdio Bisbal va sortir al carrer aquest divendres passat, per presentar una nova temporada que aposta per continuar consolidant un model de ràdio municipal obert a la ciutat. Va ser amb una edició especial de Tal com raja, el programa número 50 que va servir per presentar la nova graella de programes: amb nous programes, noves veus i noves propostes. Aquest octubre, i de manera gradual, ha encetat la nova temporada de Ràdio Bisbal amb una graella farcida de novetats, configurada per més d’una vintena llarga de programes de temàtiques ben diverses, una quinzena dels quals són creació pròpia. I és que la nova programació continua comptant amb la participació activa de la ciutadania, escoles i Institut, juntament entitats o organismes com la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, El Trampolí, el CAP Doctora Casaponsa o l’Oficina del Català.

Si bé els matins entre setmana continuaran arrencant amb el Supermatí (l’informatiu comarcal amb Ràdio Capital i Ràdio Palafrugell), la nova programació aposta per reforçar la franja de tarda i vespre, farcida de propostes musicals (amb novetats com Rock’n’clàssics, que se suma als programes musicals MusimixEl Club del Country, Aiguabarreig, Coblejant, Ruta 66 i Torna-la a tocar, Sam Cocodril Club). Els programes de creació pròpia es concentren a partir de les 16 h, amb una graella configurada per propostes com De tu a tu, del Trampolí; Amb ulls de mainada de les escoles bisbalenques; Fem-nos sentir de l’Oficina de Català de la Bisbal d’Empordà; Projecte Ràdio Institut o Parlem d’Emocions, de l’Institut de la Bisbal; Denominació d’Orígens,  Sons a cau d’orellaSonatsSota l’Ombra de l’AranyaL’Hora del PatiFarcell d’HistòriesTal com raja. Alhora, periòdicament, també venen professionals del CAP Doctora Casaponsa a enregistrar diversos consells de salut.

L’informatiu municipal La Bisbal al dia s’emetrà els divendres a les 14 h, juntament amb El temps amb en Marc Vilà; un repàs setmanal de l’actualitat municipal bisbalenca, juntament amb la previsió meteorològica. De cara al cap de setmana, es preveu fer reemissions de bona part dels programes. A més a més, es preveu que la programació segueixi creixent amb noves propostes que s’aniran presentant, juntament amb programes especials que faran sortir l’emissora al carrer cada mes: per la fira Indilletres, per la Fira al Carrer de l’1 de maig, per la Diada de Sant Jordi o per la Festa Major, per posar alguns exemples.

Quan no s’emetin programes es continua apostant per la Radiofórmula amb denominació d’origen bisbalenca. Ràdio Bisbal continua contactant amb músics de la Bisbal i rodalies per tal que facilitin enregistraments musicals a Ràdio Bisbal amb l’objectiu de seguir engreixant configurar una nova radiofórmula amb denominació d’origen, formada per artistes de cançons pròpies o de versions, actuals o inactius. Així, avui en dia, ja hi sonen grups d’ara i d’abans, com La Mort del Rei, Rodeo, Hijos de la Luna, Komando Moriles, La Perdiu Spencer, The Gruixut’s, Mal Asunto, Fleas Circus, Pau Piripau, Rodeo, Holland Park, Yes the Music!, Tarannà, Sanjays, B1n0, Nowadays, Medusa Box, Massagran i el Calidoscopi, Mazoni, Sanjosex, Fetus, Javier Ortiz, Pixamandúrries, Miok’s, El Frenillo de Gauguin, Delighters, The Gramophone Allstars Big Band, Jellyfish Skies, Pau Blanc, La Puça, The Kinky Coo Coo’s, Estimbarry, Fogem, Macrobukkake, The Wonderful Baby Dolls, Miquel Abras, Oriol Foll, Albert Such, COI Els Montgrons o Jordi Serradell. Les persones interessades a fer arribar la seva música amb denominació d’origen bisbalenca a l’emissora poden fer-ho a través del correu electrònic radio@labisbal.cat.

Cal tenir present que l’emissora municipal bisbalenca continua fent crida a persones voluntàries que vulguin afegir-se al projecte: les persones interessades a col·laborar-hi d’alguna manera poden posar-se en contacte amb l’emissora al correu radio@labisbal.cat. Es pot escoltar l’emissora municipal a través del dial 107.4 FM o en línia al web de Ràdio Bisbal, on també es poden recuperar podcasts i consultar la graella de programes.