11 octubre de 2021 a les 10:42

Ràdio Bisbal enceta nova temporada amb una graella configurada per més d’una vintena de programes

Després d’un període en fase de proves i de preparació de la nova programació, avui, dilluns 11 d’octubre, arrenca la nova temporada de Ràdio Bisbal. I ho fa amb una graella farcida de noves propostes radiofòniques, configurada per un total de 22 nous programes de temàtiques ben diverses.

Si bé els matins entre setmana continuaran arrencant amb el Supermatí de Ràdio Capital,a nova programació ve marcada per dues franges principals: d’una banda, la del migdia, de 12 a 14 h, farcida de propostes musicals (com Shangril·la, Musimix, Aiguabarreig, Ruta 66 i Torna-la a tocar, Sam) i l’informatiu municipal La Bisbal al dia (i divendres, amb El temps amb en Marc Vilà). L’altra franja de programes és la de tarda-vespre, que, depenent del dia, arrenca entre 17 i 18 h i s’allarga fins les 20 h: inclou l’esportiu Empordà Esports; L’Hora del Comerç (amb la col·laboració de la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà); Ràdio Escolar, programa fet per les Escoles de Primària del municipi; De tu a tu, a càrrec de l’entitat El Trampolí; el magazine cultural Deliris Varis; La Dansa de les Rabioses, del col·lectiu bisbalenc Nosaltres; Sota l’ombra de l’aranya (contingut freak amb Sergi Garriga); o Farcell d’històries, de la mà d’Olga Garrido.

De cara al cap de setmana, a més de fer reemissions de bona part dels programes, també s’emetrà el Fes ta Festa, sobre cultura popular; i El Rebost, amb Manel Magrinyà: programa que recupera algunes de les xerrades de l’antic Magazine de Ràdio Bisbal amb les veus de molts dels protagonistes de la societat civil bisbalenca i de l’actualitat nacional i empordanesa els anys 2013 – 2017. També cal destacar que, d’ara endavant, també es farà retransmissió radiofònica dels Plens Municipals de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. A més a més, la programació continuarà creixent amb noves propostes que s’aniran presentant, juntament amb programes especials puntuals.

Quan no s’emetin programes es continuarà apostant per la Radiofórmula amb denominació d’origen bisbalernca.Ja fa mesos que s’ha anat contactant amb músics de la Bisbal i rodalies per tal que facilitin enregistraments musicals a Ràdio Bisbal amb l’objectiu de seguir engreixant configurar una nova radiofórmula amb denominació d’origen, formada per artistes de cançons pròpies o de versions, Eactuals o inactius. Així, avui en dia, ja hi sonen grups d’ara i d’abans, com Hijos de la Luna, Komando Moriles, La Perdiu Spencer, The Gruixut’s, Mal Asunto, Fleas Circus, Pau Piripau, Holland Park, Yes the Music!, Tarannà, Sanjays, B1n0, Nowadays, Medusa Box, Massagran i el Calidoscopi, Mazoni, Sanjosex, Fetus, Javier Ortiz, Pixamandúrries, Miok’s, El Frenillo de Gauguin, Delighters, The Gramophone Allstars, Jellyfish Skies, Pau Blanc, La Puça, The Kinky Coo Coo’s, Estimbarry, Fogem, Macrobukkake, The Wonderful Baby Dolls, Miquel Abras, Oriol Foll, Albert Such, COI Els Montgrons o Jordi Serradell. Les persones interessades a fer arribar la seva música amb denominació d’origen bisbalenca a l’emissora poden fer-ho a través del correu electrònic comunicacio@labisbal.cat.

Cal tenir present que l’emissora municipal bisbalenca continua fent crida a persones voluntàries que vulguin afegir-se al projecte. Es pot participar a Ràdio Bisbal tècnicament, proposant un programa radiofònic o bé fent alguna secció: les persones interessades a col·laborar-hi d’alguna manera poden posar-se en contacte amb l’emissora al correu radio@labisbal.cat. Es pot escoltar l’emissora municipal a través del dial 107.4 FM o en línia al web de Ràdio Bisbal, on també es pot consultar la graella de programes.