14 febrer de 2020 a les 17:49

Ràdio Bisbal ja emet des de la seva nova seu a l’Ajuntament Vell de la Bisbal

Les noves instal·lacions de Ràdio Bisbal encarrilen la recta final per tornar a estar en marxa properament. Si bé les emissions continuen en fase de proves i encara queda feina per recuperar l’activitat amb normalitat, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de la Ràdio, l’emissora ja ha començat a emetre des de l’Ajuntament Vell.

Per tal d’efectuar les noves instal·lacions, el consistori bisbalenc ha invertit prop de 20.000 euros en el projecte. Així, aquests darrers mesos s’ha instal·lat una antena a l’edifici i s’ha adquirit una nova taula de so, altaveus, micròfons, auriculars i tots els complements necessaris per tal de renovar Ràdio Bisbal a la seva nova seu. Els treballs de planificació i instal·lació de la nova emissora estan essent desenvolupats per Ràdio Capital de l’Empordà SC. 

Que l’emissora s’estigui establint a la planta superior de l’antic ajuntament és fruit d’un debat participatiu per definir els usos de l’equipament que va tenir lloc el juny del 2017. Voluntaris i voluntàries de Ràdio Bisbal van fer pinya i es van mobilitzar per tal que les noves instal·lacions de l’emissora local tinguessin cabuda al nou emplaçament. Va ser al febrer del 2019 quan van arrencar les obres de reforma per tal de donar noves utilitats a l’edifici municipal.

L’Ajuntament Vell és un edifici que data del segle XVI i ha estat remodelat en diverses ocasions. S’hi van fer intervencions importants el 1835 i el 1894, quan es van decorar els salons amb pintures de Bartomeu Ribó; al segle XX va tenir lloc la darrera reforma, com a conseqüència de la necessitat creixent d’espai. Finalment, es va deixar com a jutjat. El 1928 l’arquitecte Pelai Martínez es va encarregar de l’obra amb estil noucentista.