22 juny de 2021 a les 13:40

Recomanacions per a la celebració de la Revetlla de Sant Joan 2021, adaptada a la COVID-19

La revetlla de Sant Joan del 23 i 224 de juny es caracteritza per la celebració de diverses activitats de caràcter tradicional i, també, d’oci en grups. Com és ben sabut, les activitats contenen dos elements de risc importants: d’una banda, l’ús del foc (pirotècnia, fogueres, baixada de la flama del Canigó, falles i similars), i de l’altra, la concentració de persones a l’entorn del foc i també d’àpats i festes, tant organitzades com en espais improvisats.

Pel que fa al primer risc, i específicament respecte a la pirotècnia, és habitual una campanya de sensibilització per part de Protecció Civil, sota el títol de Revetlla Segura. D’altra banda, pel que fa a la concentració de persones, es relaciona directament amb els factors de risc de contagi de la COVID-19, especialment en el cas de les trobades no organitzades amb consum d’aliments o begudes on és difícil mantenir les distàncies.

En aquest sentit, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha distribuït un Ban Municipal (adjunt a aquesta publicació) amb pautes i la normativa, que es pot consultar als documents adjunts a aquesta publicació. D’altra banda, seguint aquest enllaç, també es poden consultar les recomanacions al web de la Generalitat de Catalunya.