13 desembre de 2021 a les 18:43

Recta final de la votació popular del guardó Bisbalenc/a de l’Any 2021

El proper dimecres 15 de desembre (inclòs culmina el període de votació popular per decidir qui ha d’obtenir el guardó Bisbalenc/a de l’Any 2021, entre la vuitena de noms finalistes: Enric Llensa, Marc Vilà, Sefa Ponsatí, Lolita Farran, Francesc Campaña, Jaume Pla, Carme Salomó i Antonio Sors. Totes les persones majors de 16 anys empadronades a la Bisbal d’Empordà poden votar la seva proposta de candidatura. Es pot votar en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana), o presencialment a través d’unes urnes instal·lades a diversos establiments comercials del municipi: L’Aula, Turroneria Mira i Fills, Llibreria La Siglantana, Drogueria Farreny, Peixos Carmen, Restaurant l’Escut, Saballs Gestió i Electrodomèstics Cortadellas. Cada persona pot votar una única candidatura. Si es vota electrònicament i presencialment, prevaldrà el vot electrònic. En el cas que cap candidatura arribi al 10% dels vots es farà una segona ronda del 16 al 20 de desembre amb les 5 candidatures més votades. La publicació dels resultats i lliurament del guardó serà el dimarts 28 de desembre, a les 12 h AM, a la sala de Plens. 

El Bisbalenc/a de l’Any se celebra per tercer any consecutiu a mode de procés de participació ciutadana per tal les persones empadronades al municipi escullin qui mereix el guardó. Es tracta d’un reconeixement honorífic de votació completament popular per tal de reconèixer públicament una persona que aquest 2021 hagi destacat per algun acte concret o per un fet extraordinari en l’àmbit social, cultural, esportiu, ambiental o científic. «El guardó permetrà seguir implementant i dinamitzant la participació ciutadana i, a la vegada, serà un reconeixement a bisbalencs i bisbalenques que hagin destacat per algun acte o tasca concreta durant aquest any», ha explicat el regidor de Participació, Carles Puig. «Serà un guardó honorífic d’elecció estrictament popular, per seguir apoderant la ciutadania», ha afegit Puig.

Un guardó honorífic
El guardó a Bisbalenc/a de l’Any no té cap dotació econòmica. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà farà entrega d’un guardó honorífic que serà una peça de ceràmica fet per l’ocasió per un/a ceramista de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà, acompanyat d’un diploma del fet meritat. La persona Bisbalenc/a de l’Any 2021 serà inscrita en el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l’Any i en l’apartat de Distincions i Honors de la pàgina web de l’Ajuntament.

> Accés a la Plataforma de Participació Ciutadana