5 novembre de 2021 a les 11:02

Recta final de la votació popular juvenil per decidir quin nom ha de tenir l’Espai Jove de la Bisbal

||

El període de votació popular de propostes per tal de decidir quin nom ha de tenir l’Espai Jove de la Bisbal d’Empordà encarrila la seva recta final: va arrencar divendres passat i culmina el proper dilluns 15 de novembre. La presentació de propostes de noms va culminar el passat 31 d’octubre i s’han recollit un total de 8 candidatures: Espai Jove Papibou, Espai Jove Ca l’Auleda, Espai Jove Can Galí, Espai Jove Can Càntir, Espai Jove Les Gavarres, Espai 17100 Jove, Espai Jove El Rus(c) i Espai Jove La Tabacalera 2.0. Ara és l’hora que el jovent bisbalenc hi digui la seva: el procés participatiu està dedicat exclusivament al jovent bisbalenc i només poden votar-hi les persones de 12 a 30 anys empadronades a la Bisbal d’Empordà.

Les propostes podran ser votades en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana Civiciti), o presencialment (de dilluns a divendres de de 12 a 19 h) a través d’una urna que s’instal·larà a l’Àrea de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà (edifici dret de les Escoles Velles, al carrer 1 d’octubre de 2017, 16-24). Cada jove podrà votar una única candidatura i si es vota electrònicament i presencialment, prevaldrà el vot electrònic. 

L’Àrea de Joventut i Igualtat, amb la col·laboració de l’Àrea Participació de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, va organitzar aquest procés participatiu per tal de decidir quin nom ha de tenir el recentment renovat Espai Jove. Ubicat a les Escoles Velles de la Bisbal, l’Espai Jove és un projecte adreçat a joves amb edats compreses entre 12 i 17 anys i té com a objectiu oferir un lloc d’oci i lleure on puguin gaudir del seu temps lliure. Darrerament s’hi ha fet una renovació del mobiliari i el material (una inversió de prop de 4.500 euros), s’hi ha incorporat una dinamitzadora i l’Àrea de Joventut i Igualtat vol fer-hi un nou impuls. Rebatejant-lo amb un nou nom es pretén presentar novament entre el jovent bisbalenc, per tal que se’l facin seu i en facin ús.

La proposta guanyadora ha d’obtenir, com a mínim, un 10% dels vots emesos. En el cas que no hi hagi cap candidatura amb més d’un 10% dels vots el procés quedarà desert. Serà el dimecres 17 de novembre quan es farà el retorn a la ciutadania. Per tal de fer ben visible el nou nom de l’Espai Jove s’encarregarà una placa a l’empresa Tocat de Fusta, alhora que quan es col·loqui es farà un gran acte públic de presentació del nou Espai Jove. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà es reserva el dret de deixar desert el rebateig de l’Espai Jove, en el cas que cap candidatura compleixi amb els requisits necessaris. Els resultats es publicaran el dimecres 17 de novembre i el nou Espai Jove es presentarà en un acte inaugural el proper divendres 26 de novembre a les 17.30 h.

> Accés a la Plataforma de Participació Ciutadana