12 desembre de 2019 a les 15:22

Recta final de la votació popular per decidir el guardó Bisbalenc/a de l’Any 2019

Centenars de bisbalencs i bisbalenques ja hi han dit la seva i encara es pot votar per decidir qui mereix el guardó honorífic Bisbalenc/a de l’Any 2019: el termini finalitza el proper diumenge 15 de desembre. Es pot votar en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana), o presencialment a l’Ajuntament (durant els horaris d’obertura de l’equipament). A més, durant el matí de dissabte s’instal·larà una urna a la plaça Major de la Bisbal d’Empordà per tal de poder-hi votar.

Jose Luis Pérez, Sefa Ponsatí, Jaume Pla, Cati Casademont, Quim Matas, Albert Solà, Carmen Suñén, Xevi Codolà, Manel Magrinyà, Guillem Pajares i Maite Cobos. Són l’onzena de noms que bisbalencs i bisbalenques han proposat perquè obtinguin el guardó honorífic Bisbalenc/a de l’Any 2019. Noms procedents de la societat civil bisbalenca que enguany han destacat per la seva tasca o per algun fet concret. 

El període de presentació de propostes de candidatures al Bisbalenc de l’Any 2019 va arrencar el 20 de novembre i va finalitzar divendres passat. Un cop esgotat el termini, bisbalencs i bisbalenques havien presentat un total d 13 propostes, de les quals n’han quedat una onzena. D’una banda una era repetida i, de l’altra, la persona nominada va declinar ser candidata a rebre el guardó.

En el cas que el 15 de desembre , quan finalitzi la votació popular, no hi hagi cap candidatura amb més d’un 10% dels vots, es farà una segona ronda amb les 5 candidatures més votades: del 16 al 22 de desembre. Totes les persones majors de 16 anys empadronades a la Bisbal d’Empordà poden votar la seva proposta de candidatura: podran ser votades en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana), o presencialment a través d’una urna que s’instal·larà a l’entrada de l’Ajuntament. La publicació dels resultats i lliurament del guardó serà el diumenge 29 de desembre, a les 12 h AM, a la sala de Plens.

Un guardó honorífic
El guardó a Bisbalenc/a de l’Any no té cap dotació econòmica. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà farà entrega d’un guardó honorífic que serà una peça de ceràmica fet per l’ocasió per un/a ceramista membre de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà, acompanyat d’un diploma del fet meritat. La persona Bisbalenc/a de l’Any serà inscrit en el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l’Any i en l’apartat de Distincions i Honors de la pàgina web de l’Ajuntament. Cal tenir present que aquesta primera edició del premi vol ser una prova pilot per anar-la adaptant en funció de l’experiència recollida. A més a més, es preveu que més endavant –i en funció del seu desenvolupament- les bases i la normativa del Bisbalenc/a de l’Any siguin aprovades al Ple Municipal del consistori.

 

> Accés a la Plataforma de Participació Ciutadana