13 octubre de 2016 a les 14:03

Recta final del Tastaolletes 2016 de La Bisbal

La 6a edició del Tastaolletes encarrila la seva recta final aquest dissabte 15 d’octubre. Si fins ara se celebrava durant un sol cap de setmana, una de les novetats d’enguany ha estat l’allargament de la seva durada i, per això ja va començar el passat 1d’octubre amb la voluntat d’atreure visitants i potenciar el turisme fora dels mesos estivals on hi ha més afluència.

El darrer dissabte del Tastaolletes 2016 omplirà la plaça del Castell de la Bisbal de parades del Mercat de productes alimentaris de tardor, especialment de vi DO Empordà i formatges catalans, i altres activitats al voltant de la ceràmica i la gastronomia per a tot tipus de públic: degustacions, conferències, activitats per a infants, havaneres, entre d’altres.  

Els restaurants seguiran oferint un menú degustació, durant el servei de dinar i sopar, a un preu tancat amb 5 tastets/tapes que inclou la beguda (vi DO Empordà) i els postres. Els bars ofereixen un tastet/tapa especialitat de la casa a un preu tancat que inclourà una copa de vi de la DO Empordà. Tots els establiments serveixen els tastets amb plats de ceràmica, realitzats per algun dels productors adherits a la marca “Ceràmica de la Bisbal”. Per acabar, les pastisseries ofereixen un tastet dolç especialitat de la casa a un preu tancat.

Cal recordar que en aquesta edició hi participen 15 establiments: 4 restaurants, 7 bars i 4 pastisseries. Els establiments són els restaurants i bars Escalipatxo, Divinum La Bisbal, La Cantonada, El Teatret, El Sedàs, Flanagan’s, Frankfurt Castell, 17100 Cafè, Ca la Pilar Domingu, Cafeteria L’Escut, Cafeteria Bisbal Park i les pastisseries Can Font, Can Massot, Sans i Galetes Graupera. Així, en el marc del 2n concurs Tastaolletes, les persones que facin la ruta gastronòmica poden valorar els tastets degustats i amb aquestes valoracions s’escollirà el “Millor tastet” i el “Millor menú degustació” de l’edició 2016.

En el marc del Tastaolletes, 10 productors de ceràmica utilitària adherits a la marca “Ceràmica de la Bisbal” i/o associats a l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, presenten les noves col·leccions de servei de taula de ceràmica en una exposició al Castell Palau de la Bisbal d’Empordà, oberta al públic fins el 30 d’octubre i coorganitzada per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i Comarca.

La marca “Ceràmica de la Bisbal” és un distintiu d’origen i qualitat que individualitza, personalitza i distingeix els productes fets a la Bisbal i als municipis del seu entorn dels que no ho són. Des del 2010, la marca, impulsada des de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, esdevé la garantia d’autenticitat del producte fet a la Bisbal davant el consumidor. Actualment hi ha 18 productors de ceràmica i 16 comerços vinculats a la marca.