22 març de 2019 a les 14:31

Recta final per votar en línia als Pressupostos participatius 2019 de la Bisbal

Ja ha culminat el període de votació de propostes dels Pressupostos participatius 2019 de la Bisbal d’Empordà: durant aquest cap de setmana només es pot fer en línia a la plataforma de participació ciutadana. El període de votació finalitza diumenge vinent (24 de març) i hi poden participar totes les persones empadronades a la Bisbal que siguin majors de 16 anys. Dilluns vinent, a les 20 h es descobriran els resultats.

Una de les novetats d’aquest procés participatiu és el sistema de votació: s’han fet dues categories de propostes, les de més de 40.000 euros i les de menys. Aquesta metodologia s’ha implantat partint de l’anàlisi dels anteriors processos participatius amb la voluntat que d’aquest en sorgeixi una gran inversió, a més de les menors. Així doncs, d’una banda, la Bisbal podrà votar una proposta de les vuit que tenen un cost estimat de més de 40.000 euros. De l’altra, es podran votar 4 propostes de les 21 de 40.000 euros o menys que han quedat finalistes, encara que la suma de les propostes escollides excedeixi aquest import.

La Bisbal d’Empordà afronta una nova fase del procés participatiu per tal que els ciutadans decideixin en què cal invertir una part dels pressupostos municipals. Tal com ja s’ha fet els darrers anys, serà un procediment que vol facilitar la incidència dels ciutadans en projectes públics. A través d’aquest exercici de democràcia participativa, els ciutadans tindran veu i vot per escollir on destinar –i com repartir- els 140.000 euros que el consistori atorgarà al pressupost participatiu. Les propostes escollides enguany aniran vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals del 2019. La partida destinada a la participació enguany serà notòriament superior que l’any passat, quan el consistori hi va destinar 95.000 euros.

El procés participatiu torna a venir motivat per l’equip de govern de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà amb la finalitat de definir els projectes que es podran escollir. L’objectiu final de la participació ciutadana segueix essent la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.

> Votar a través de la plataforma de participació ciutadana