30 juliol de 2021 a les 18:36

Renaixença Persa: commemoració del 65è aniversari dels Gegants Perses de la Bisbal

|

La previsió de pluja i mal temps van obligar dissabte passat a ajornar la commemoració del 65è aniversari dels Gegants Perses de la Bisbal amb l’espectacle fet per a l’ocasió: ‘Renaixença Persa’. Aquest divendres 6 d’agost finalment l’acte se celebrarà als exteriors del Terracotta Museu seguint els horaris previstos anunciats.

La parella de gegants bisbalencs es presentarà novament a la societat bisbalenca després d’haver estat sotmesos a un procés de restauració essencial per a la seva conservació i el seu futur. Serà un espectacle de cultura popular on hi haurà varies escenes en les quals entre actors, llums i música participaran diverses figures de l’imaginari festiu bisbalenc: el Drac, l’Àliga, la Voltora, la Bestiesa i alguna sorpresa més. La banda sonora anirà a càrrec de la Principal del Llobregat, que ja ha acompanyat altres vegades el Seguici Històric de la Festa Major.

L’entitat bisbalenca, a més de l’espectacle, oferirà una vetllada d’allò més completa que arrencarà a les 20.30 h amb sopar i, després de l’espectacle (22 h), culminarà amb un concert del grup bisbalenc COI Els Montgrons. Es poden adquirir entrades a la perfumeria Parfumss i es poden consultar les tarifes a través del cartell adjunt a aquesta publicació.

Va ser el passat dissabte 10 de juliol quan alguns membres de l’entitat, acompanyats del regidor de Cultura Carles Puig, van anar buscar els Gegants Perses al Taller Avall on han estat restaurats, a Reus. El restaurador va explicar tota la intervenció i detalls per tenir en compte de cares a la seva conservació. Del procés de restauració cal destacar detalls: els ulls tornen a ser de vidre, tal com eren originalment; la cimitarra del gegant (que tornarà a lluir empunyada); modificació i substitució de materials originals malmesos; nous mecanismes de subjecció més equilibrats; noves joies senyorials; o la rèplica de la corona original del gegant. Es preveu que, de cara a la tardor, l’equip de restauració del Taller Avall vingui a la Bisbal per fer una exposició fotogràfica del procés de restauració i la corresponent explicació, per tal que la ciutadania pugui conèixer la feina que hi hagut durant el procés.