20 abril de 2018 a les 12:27

Renovació de la xarxa d’aigua del carrer Paral·lel de la Bisbal

L’Ajuntament de la Bisbal endegarà les obres per renovar la xarxa d’aigua potable i de sanejament del carrer Paral·lel. L’equip de govern ja ha donat llum verda inicial al projecte, que té un pressupost de 244.909,09€.«Som conscients que és una problemàtica que fa temps que es produeix i que ha fet patir moltes molèsties als veïns, però després de solventar diverses qüestions ara podem posar fil a l’agulla», ha declarat l’alcalde Lluís Sais.

I és que, d’una banda, l’antiga instal·lació d’aigua potable de fibrociment d’aquest vial està abandonada i el servei es presta mitjançant un by-pass provisional. I, per l’altra, la xarxa de clavegueram està malmesa i té filtracions i esfondraments a diversos punts. És per això que les obres per posar-hi remei són una prioritat pel consistori: tant la canonada, com el sanejament estan obsolets. «Un cop el projecte estigui aprovat definitivament ens reunirem amb els veïns per explicar i planificar conjuntament l’execució de les obres», ha afegit Sais.

El projecte del carrer Paral·lel, ubicat al nord-oest del nucli urbà de la Bisbal, preveu la substitució de la canonada de clavegueram per una de major diàmetre, amb un tub de PVC de doble paret amb un mínim de 400 mil·límetres. Aquest tub garanteix un bon desguàs de les aigües residuals, perquè és menys rugós que els de formigó. També es preveu construir nous embornals per recollir les aigües pluvials. Pel que fa al servei d’aigua potable, se substituirà la canonada de fibrociment per una de 150 mil·límetres. A més a més, es preveu reconnectar les escomeses i l’habilitació de tres hidrants, un dels quals serà de nova construcció. Mentre s’executin les obres, es desplaçarà el by-pass actual per tal de garantir que es pot mantenir el servei. Es preveu que els treballs s’allarguin uns tres mesos.