7 juny de 2014 a les 12:02

Renovació integral de l’enllumenat dels Nuclis de Castell d’Empordà i Sant Pol.

 

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha presentat dos projectes a la línia de subvencions de cooperació local i cultural emeses per la Diputació de Girona.

Al fons de cooperació econòmica, l’Ajuntament ha presentat la renovació integral de l’enllumenat del Nucli de Castell d’Empordà. Les obres consistents en la substitució dels 35 punts de llum existents al nucli de Castell d’Empordà per òptics de LED,  i la substitució de totes les instal·lacions. Les obres tindran un cost de 111.480, 19 euros, dels quals la Diputació en finançarà 96.000 euros.

Al Pla Especial d’inversions Sostenibles (PEIS), l’Ajuntament ha presentat la renovació integral de l’enllumenat del Nucli de Sant Pol. Les obres consistents en la substitució dels 32 punts de llum existents al nucli de Sant Pol per punts òptics de LED, i totes les instal·lacions i cablejat elèctric. Les obres tindran un cost de 98.889,90 euros, dels quals la Diputació en finançarà 89.000,91 euros.

Aquesta actuació conjunta suposarà el canvi de 67 punts de llum per tecnologia Led, tecnologia més eficient i uniforme, que minimitza el cost energètic. D’aquesta manera els dos nuclis urbans quedaran totalment il·luminats amb la nova tecnologia, de forma més eficaç i eficient energeticament. Aquestes actuacions formen part del programa impulsat per l’àrea de medi ambient PAES (pla d’acció d’energia sostenible) formalitzat amb el pacte d’alcaldes, pacte al qual la Bisbal s’hi va adherir l’any 2013, i que té objectiu reduir les emissions del CO2 en un 20% abans de l’any 2020. (OAP)