11 juny de 2021 a les 12:32

Reobertura de la Piscina Municipal de la Bisbal amb una millora integral de les instal·lacions

||||||||||||||

Després de no haver obert les portes l’any passat a causa del risc de rebrot de la pandèmia de COVID-19, la Piscina Municipal de la Bisbal d’Empordà reobrirà les instal·lacions demà, dissabte 12 de juny. Des de l’any passat, que l’equipament va romandre tancat, s’han anat fent diverses  actuacions a les instal·lacions. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, conscient de les mancances estructurals d’una instal·lació que ja compta 53 anys d’història i necessitava una millora integral, l’estiu passat va canviar el motor principal que mou l’aigua de la piscina petita de l’equipament, alhora que es va fer una inversió important per tal de reparar les fuites d’aigua que impossibilitaven regular-ne els nivells de clor i pH i garantir la seguretat de les persones usuàries. A més a més, també es va remodelar tota la zona de platja i ampliar les zones d’ombra. 

Recentment, també s’han anat fent diverses actuacions a l’equipament: la instal·lació d’un gran tendal de dues veles tèxtils i estructura metàl·lica per ampliar la zona d’ombra a l’espai de la gespa (que s’instal·larà dilluns vinent), la neteja professional del vas de la piscina, diverses actuacions de jardineria i la instal·lació d’una escala aquàtica amb baranes per accedir a la piscina, amb graons que arriben fins al fons. D’altra banda, també s’ha fet un canvi d’enllumenat a la zona dels vestidors i la recepció de l’equipament, alhora que s’han reparat les portes. També s’ha instal·lat una nova escala amb baranes per accedir a la piscina, amb graons que arriben fins al fons.

A més, s’ha adequat la zona de pícnic amb màquines expenedores de begudes, cafè i gelats, i s’hi han posat taules i cadires. I no és la única zona de pícnic: a l’entrada de l’equipament també s’ha habilitat una altre espai on s’hi han instal·lat dues taules de pícnic de plàstic reciclat. També s’han restaurat els bancs per seure, s’han reparat els lavabos, s’han col·locat contenidors de reciclatge, s’ha pintat la façana de l’equipament, la tanca d’accés, els aparcaments de bicicleta i, també, les línies de la zona d’aparcament, el carril per als vianants, el pas de zebra i el carril de circulació. Finalment també s’ha instal·lat acumulador d’aigua calenta per augmentar-ne la disponibilitat a les dutxes dels vestidors.

La Piscina Municipal romandrà oberta fins el 12 de setembre
L’equipament finalitzarà la temporada el diumenge 12 de setembre i l’horari d’obertura serà de 10 a 20 h i, a partir del setembre, d’11 a 19 h. La reobertura de les instal·lacions enguany estarà marcada pel protocol d’accés, ús, higiene, seguretat i aforament d’acord amb les mesures establertes pel PROCICAT. 

Les persones usuàries fixes de temporada, amb quota individual o bé familiar, així com les no fixes de temporada, s’hauran d’inscriure anualment a partir d’aquest any 2021. La sol·licitud d’alta s’haurà de formalitzar enviant el formulari de sol·licitud adjunt a aquesta publicació per correu electrònic a esports@labisbal.cat, o presencialment a les oficines de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà (Pavelló Municipal d’Esports Avinguda Mas Clarà, 1-21). El tràmit ja es pot efectuar i el termini s’acaba el 30 de juny. Cal tenir present que les persones sòcies antigues, hauran de  donar-se d’alta de nou i, en el cas de voler-se donar de baixa del servei, no serà necessari fer res: aquesta temporada només comptaran com a abonades, les persones que així ho expressin donant el seu consentiment. A través del document adjunt a aquesta publicació es poden consultar totes les tarifes de la Piscina Municipal de la temporada d’enguany.