21 maig de 2020 a les 11:11

Represa parcial del mercat setmanal de la Bisbal amb les parades de productes frescos d’alimentació i planter

El mercat setmanal de la Bisbal d’Empordà tornarà a celebrar-se parcialment aquest divendres, 22 de maig, amb les parades de marxants que venen productes frescos d’alimentació i planter, que es redistribuiran pel nucli urbà de manera que es garanteixi la distància necessària, atesa la situació d’estat d’alarma pel risc de propagació de la Covid-19. Així, els carrers i places on s’ubicarà el mercat seran el carrer Cavallers, carrer Trinitat Aldrich, plaça del Castell, carrer Santa Maria del Puig, plaça Major, carrer de la Canonja, plaça Germans Sitjar i plaça Jacint Verdaguer.

«Cal recordar que és responsabilitat de tots i totes mantenir a ratlla la presència de la Covid-19 al municipi i és important respectar les mesures de seguretat», ha explicat l’alcalde Enric Marquès a través del Ban Municipal de la represa del mercat setmanal. I és que serà obligatori fer ús de la mascareta i, sempre que es pugui, guants, així com rentar-se les mans abans i després de sortir al carrer, com a mesura de precaució. També es demana sortir en les franges horàries establertes per l’autoritat sanitària.

Els punts d’accés al mercat seran: el pont Vell, el carrer Prat de la Riba, la plaça Jacint Verdaguer, el carrer Sant Jaume i la plaça de la Llibertat. L’accés, el control de l’afluència i el compliment de les mesures socials de distanciament estaran controlats per agents de la Policia Local, així com voluntaris de Protecció Civil de la Bisbal d’Empordà i l’assentador municipal.

Les persones que vagin al mercat bisbalenc han de tenir present la necessitat de respectar la distància de 2 metres amb la resta de la gent i esperar torn formant cua de manera que només hi hagi una persona a primera línia de la parada. A més, serà el mateix venedor/a qui subministrarà els productes demanats. També cal evitar aturar-se de forma innecessària a les vies i espais d’ús públic i es demana portar la documentació personal, així com el certificat de declaració autoresponsable emès per la Generalitat de Catalunya.

A través dels documents adjunts a aquesta publicació es poden consultar les mesures establertes en matèria de seguretat i higiene davant el risc de contagi i expansió de la Covid-19 en el desenvolupament de l’activitat de venda no sedentària. També es pot visualitzar el plànol provisional amb la nova distribució de les parades de marxants del mercat municipal bisbalenc i el corresponent Ban Municipal de la represa.

Arran de la declaració d’estat d’alarma pel risc de propagació del coronavirus Covid-19, el consistori bisbalenc va suspendre el mercat setmanal el passat 20 de març. Vista la situació de desconfinament progressiu i un cop el municipi ha entrat a la fase 1 de la desescalada, l’Ajuntament ha optat per anar reprenent-lo gradualment, adoptant les corresponents mesures i garanties sanitàries.