15 març de 2024 a les 14:29

Reunió de valoració dels avenços en matèria de seguretat ciutadana amb els cossos policials i el teixit comercial de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va acollir ahir, dijous, una reunió per analitzar els avenços fets en matèria de seguretat ciutadana per part dels cossos de la Policia Local de la Bisbal i dels Mossos d’Esquadra, arran de la darrera onada de furts viscuda a la ciutat 10 dies enrere. La trobada, convocada per l’Àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, va comptar amb la participació d’una representació del teixit comerciant local, juntament amb els responsables de Mossos d’Esquadra a la ciutat i part de l’equip de govern bisbalenc: l’alcalde, Òscar Aparicio; la 1a tintent d’alcaldia, Eva Rovira; el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé; i la regidora de Comerç i Activitats Econòmiques, Laura Irla. 

En el decurs de la reunió es van analitzar totes les actuacions policials dutes a terme, alhora que es va informar de les detencions efectuades així com els corresponents ingressos a presó que hi ha hagut. Ambdós cossos policials també van aprofitar la trobada per seguir fent una crida a la col·laboració ciutadana, posant en valor com els darrers dies ha estat determinant per seguir avançant en matèria de seguretat, ja que ha permès acabar amb aquest repunt de robatoris de manera ben ràpida.

La reunió va servir per seguir donant consells d’autoprotecció i recomanacions preventives en matèria de seguretat ciutadana als establiments comercials de la ciutat. Alhora, també va servir per afegir nous canals de comunicació entre la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà i els cossos de seguretat, Policia Local i Mossos d’Esquadra, i en aquest sentit es van emplaçar a seguir comunicant-se de manera directa, així com seguir fent trobades freqüents sempre que sorgeixi alguna problemàtica.

Xavier Dilmé, regidor de Seguretat Ciutadana, va destacar «la bona feina duta a terme pels cossos policials», alhora que va fer incís en «la necessitat que la Justícia apliqui amb immediatesa als delinqüents multireincidents les mesures cautelars permet la llei, com és l’ingrés a presó tal com s’ha fet recentment». A més, Dilmé va explicar que l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, entre d’altres mesures, demanarà a la Comissió de Videovigilància de Catalunya la possibilitat d’instal·lar 8 càmeres de vigilància al centre de la ciutat «per seguir reforçant la seguretat». «Continuarem treballant en aquesta línia i romandrem especialment amatents en tota la qüestió delinqüencial que està tenint lloc a la Bisbal i al seu entorn», va sentenciar el regidor.