31 març de 2023 a les 7:03

‘S’acaba el malson’: campanya bisbalenca per eradicar les bosses de plàstic d’un sol ús

|

Aquest març l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb la col·laboració de la Federació del Comerç, ha engegat la campanya municipal S’acaba el malson, dirigida a marxants del mercat setmanal i comerços de fruita i verdura, per tal d’ acabar amb les bosses de plàstic d’un sol ús. La iniciativa proposa que amb les compres que es facin es doni un val que permeti aconseguir una bossa reixada (fins a exhaurir existències). Així, bescanviant el val es pot obtenir un set de bosses de tela per fruita i verdura als punt d’informació ubicats cada divendres de mercat al Castell Palau.

A través del fulletó informatiu de la campanya es pot consultar quines bosses es veuen afectades, així com les alternatives disponibles per comprar, com un cabàs, un carretó,  una bossa de malla i roba o una bossa de paper. Alhora, el document recorda que les bosses compostables es poden reutilitzar per a la brossa orgànica.

Cal tenir present que l’1 de gener de 2021 es va prohibir el lliurament de les bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres que s’ofereixen als consumidors en els punts de venda, excepte si són compostables.