7 setembre de 2022 a les 9:13

S’activa a la Bisbal el punt de recollida per a particulars de residus d’amiant que va provocar la pedregada

||

Els danys ocasionats per la pedregada del passat dimarts 30 d’agost han generat la necessitat de retirada de cobertes de fibrociment (uralita) que pot contenir amiant. És per això que avui s’ha obert un espai habilitat i cedit per l’Ajuntament de la Bisbal, al costat de la Deixalleria (carrer del Paral·lel, 180) amb l’objectiu que les persones particulars que tinguin fragments de cobertes de fibrociment (uralita) amb amiant puguin dipositar-lo amb l’assessorament del Consell Comarcal del Baix Empordà. L’amiant és un material perillós que pot comportar risc per a la salut, i per això es demana llegir amb deteniment la guia per efectuar-ne la retirada a través d’aquest enllaç

Al punt habilitat es posa a disposició de la ciutadania material de seguretat (guants, mascareta…) i sacs, per a una correcta manipulació. Per tal de lliurar el material manipulat correctament, a més d’avui, l’espai romandrà obert dijous 8, divendres 9, dilluns 12 i dimarts 13 de setembre. A fi de garantir la seguretat i evitar col·lapses, la ciutadania interessada ha de demanar cita prèvia omplint el formulari en línia disponible a través d’aquest enllaç. El Consell Comarcal del Baix Empordà es posarà en contacte amb les persones particulars per confirmar dia i hora. En cas de tenir dificultats per omplir el formulari es pot trucar al 972 64 23 10 (Ext. 2206) o al 699 425 257.

A dia d’avui ja hi ha una setantena de particulars que han concertat cita prèvia. El Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de la Bisbal continuen treballant conjuntament per tal que els residus d’amiant provocats per la pedregada es puguin retirar el més aviat possible.