3 abril de 2020 a les 9:38

Sanjosex, Miquel Abras i Mazoni enceten el projecte ‘Cançons per la gent gran’ de la Residència Zoilo Feliu de la Bisbal

||

La Residència Geriàtrica Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà continua en alerta extrema, atès el grau de vulnerabilitat de la gent gran que hi viu. I és que, des de la declaració d’estat d’alarma pel risc de propagació pel coronavirus, s’han anat restringint les visites al màxim. Això comporta que les persones residents al centre no puguin estar en contacte amb les seves famílies i que, en definitiva, estiguin passant per una situació complexa.

Arran d’aquesta situació, i per tal de fer-la més agradable a tota la gent gran que s’hi troba, ha sorgit una iniciativa de la mà de diversos músics de la Bisbal i la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, amb el suport del consistori bisbalenc. El projecte Cançons per la Gent Gran parteix de fer una crida a músics per tal que facin arribar vídeos tocant cançons per la gent gran. L’objectiu seria recollir vídeos amb interpretacions musicals on surtin persones tocant cançons d’època, que puguin ser conegudes per les persones d’edat més avançada, que són qui avui en dia són més vulnerables i estan sotmesos més restriccions arran de la crisi del coronavirus.

De tret de sortida, la proposta arrenca amb tres cançons publicades de la mà de tres reconeguts músics bisbalencs. Així, Sanjosex ha versionat la cançó Pel teu amor de Josep Ribas i Gabriel; Miquel Abras, País petit de Lluís Llach; i Mazoni ha adaptat el bolero Dos gardenias de la cubana Isolina Carrillo.

A partir d’aquí, la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu i el consistori de la Bisbal d’Empordà fan una crida a que músics d’aquí i de més enllà, professionals o amateurs, s’animin a arribar el seu granet de sorra al projecte Cançons per la gent gran. Els vídeos enregistrats es podrien fer arribar via enllaç de youtube, o directament fent arribar l’arxiu de vídeo al correu ‘comunicacio@labisbal.cat’. Tots els enregistraments recollits seran publicats en un apartat específic dins el web de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.

Els vídeos s’aniran compartint a les xarxes municipals i, el més important, la gent gran de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu les visualitzarà projectades en una gran pantalla i, ben segur, que els farà passar una bona estona. A més a més, aquests vídeos també podrien ser projectats a d’altres residències de gent gran o els podria visualitzar gent que estigui patint la situació actual a qualsevol llar d’arreu i, en definitiva, podrien servir per ajudar a fer-ho tot una mica més amè.

> Cançons per la Gent Gran