10 novembre de 2016 a les 16:29

Segon cap de setmana d’assemblees de barri per fer propostes pel procés participatiu de la Bisbal

||

Comença el segon i darrer cap de setmana d’assemblees de barri -amb el seu corresponent regidor-, per tal de seguir explicant el procés i recollir les propostes que vagin sorgint pel procés participatiu en el qual els bisbalencs i bisbalenques decidiran en què cal invertir un total de 50.000€ dels pressupostos del 2017. Així, dissabte es farà l’assemblea de la Plaça Pere Lloberes (davant l’Escola Joan de Margarit, a les 11h30) i la de la Plaça Trinitat Sais (davant del CAP, a les 17h). Diumenge tancarà la ronda l’assemblea del Carrer Ateneu Pi i Margall (a la zona del Bosquetet, direcció Castell d’Empordà, a les 11h30). Cal tenir en compte que també es poden presentar propostes a través de la pàgina web de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà i el termini també s’acaba aquest diumenge. 

Després d’un atapeït primer cap de setmana amb un total de quatre assemblees de barri, els bisbalencs han començat a dir-hi la seva. Així, s’han recollit propostes tan diverses com restaurar la piscina municipal, augmentar la freqüència de neteja de carrers, la creació d’un centre cívic per joves, obrir la capella del cementiri municipal o adaptar el Carrer Ample per tal que esdevingui una zona de vianants. El següent pas serà que els experts avaluïn la viabilitat dels projectes i, finalment, s’establirà un període de votació presencial a l’edifici del consistori municipal i una mesa de votació formada per voluntaris.

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va encetar el procés participatiu que pretén facilitar la incidència dels ciutadans en projectes públics d’especial transcendència el passat dijous 27 d’octubre, al Teatre Mundial, quan es va fer una xerrada informativa per presentar-ho a la ciutadania. A través d’aquest exercici de democràcia participativa, els ciutadans tindran veu i vot per escollir on destinar –i com repartir- els 50.000€ que el consistori atorgarà al pressupost participatiu. Les propostes escollides aniran vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals del 2017.

Segons els acords establerts per l’equip de govern, les propostes presentades no podran superar l’import màxim de 50.000€, les subvencions seran regulades per ordenança i no seran objecte directe d’aquest procés participatiu. A més a més, les accions que es duguin a terme hauran d’estar vinculades a les àrees de medi ambient, via pública, serveis a les persones o a promoció de la ciutat. Òbviament, les propostes hauran de vetllar pel bé comú de la ciutadania i no podran complir interessos personals, ni generar un deute pel seu manteniment.

El procés participatiu ve motivat per l’equip de govern de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà amb la finalitat de definir els projectes que es podran escollir. L’objectiu final de la participació ciutadana és la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.