22 març de 2015 a les 11:34

Seguretat Vial a les escoles any 2015

|||

OAP 22.03.2015

 

Aquest mes de març la policia local ha continuat la tasca pedagògica de seguretat vial i mobilitat segura a les escoles de la nostra ciutat.

Enguany s’ha iniciat a l’escola Joan de Margarit, adreçades als més petits dels cursos de P3, P4 i P5.

 

Segons explica Òscar Aparicio, primer tinent d’alcalde i regidor de seguretat ciutadana: “L’objectiu del programa es formar als infants en l’educació viària, que coneguin, apliquin i  respectin les normes i consells de seguretat vial i mobilitat segura.

La formació, impartida per membres de la policia local amb la col·laboració dels mestres de l’escola, consta de dues parts: En una primera es realitza en la pròpia classe amb la visualització d’un audiovisual realitzat per facilitar la comprensió de les normes. Després els nens fan una pràctica a l’exterior pels carrers de la Bisbal amb un dispositiu de seguretat i explicant les principals normes i consell de mobilitat segura, aprenent a caminar per les voreres, creuar en semàfors i passos de vianants.”

 

En el marc d’aquestes xerrades  s’ha dissenyat una targeta, per tal que en cas de trobar-se sols a casa o al carrer, els infants aprenguin a trucar per telèfon a urgències contactant amb el 112, així com facilitar les principals dades per tal es pugui atendre la urgència.