24 setembre de 2013 a les 12:16

Sessió amb empresaris per debatre el pla estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i l’ocupació

A principis de 2013 es va iniciar el procés per l’elaboració d’un pla estratègic conjunt per la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret, que aglutini i ajudi a vertebrar una zona que té una activitat econòmica important i en què hi ha una interconnexió evident en termes de població i mercat de treball entre diferents municipis però que no ha disposat fins ara de mecanismes i espais de planificació i acció local coordinada.

El pla estratègic es centra en les polítiques de desenvolupament econòmic local i ocupació i té un doble objectiu: no només es tracta de definir els objectius a assolir i les intervencions estratègiques a dur a terme en aquest territori, sinó també posar les bases d’un mecanisme estructurat de coordinació i cooperació intermunicipal en l’impuls de les polítiques de promoció econòmica i ocupació.

Per assolir aquests objectius, el proper dimecres 25 s’organitza una sessió amb empresaris i agents del territori per a debatre les línies estratègiques i les accions a desenvolupar en el marc del Pla Estratègic. La sessió es portarà a terme al teatre Mundial a partir de les 19:00 hores.

La sessió s’estructurarà amb una breu presentació per part dels representants polítics i posteriorment, cinc empreses de la zona explicaran la seva experiència, les quals han estat escollides en funció del factor d’èxit que les diferencia (emprenedoria, sostenibilitat ambiental, exportació, importació i innovació). El cos central de la jornada però, serà l’explicació dels resultats de la diagnosi i el debat entre els assistents per estructurar les futures línies estratègiques de desenvolupament econòmic i ocupació del territori.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i està cofinançada pel Fons Social Europeu.