1 desembre de 2016 a les 11:34

Sessió de debat al Teatre Mundial pel procés participatiu de la Bisbal

|

Un cop esgotat el termini de recollida de propostes pel procés participatiu, la comissió experta n’ha avaluat la viabilitat i arriba el següent pas: la sessió de debat. Abans que els bisbalencs i bisbalenques votin per decidir en què cal invertir un total de 50.000€ dels pressupostos del 2017, aquest divendres 2 de desembre, s’ha convocat una sessió de debat per tal de parlamentar i argumentar les causes que han determinarien perquè algunes projectes seran descartats i d’altres accediran a la votació final. Cal tenir present que la consulta popular final serà del 12 al 18 de desembre a l’Ajuntament de la Bisbal, de 10h a 14h i de 17h a 19h. 

Els bisbalencs i les bisbalenques ja han començat a dir-hi a la seva i s’acosta el període de votació final. I és que, a través de les assemblees de barri, a títol personal o via web, s’han recollit propostes tan diverses com restaurar la piscina municipal, augmentar la freqüència de neteja de carrers, la creació d’un centre cívic per joves, obrir la capella del cementiri municipal o adaptar el Carrer Ample per tal que esdevingui una zona de vianants.

L’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà va encetar el procés participatiu que pretén facilitar la incidència dels ciutadans en projectes públics d’especial transcendència el passat octubre. A través d’aquest exercici de democràcia participativa, els ciutadans tindran veu i vot per escollir on destinar –i com repartir- els 50.000€ que el consistori atorgarà al pressupost participatiu. Les propostes escollides aniran vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals del 2017.

Segons els acords establerts per l’equip de govern, les propostes presentades no podien superar l’import màxim de 50.000€, les subvencions seran regulades per ordenança i no seran objecte directe d’aquest procés participatiu. A més a més, les accions que es duguin a terme hauran d’estar vinculades a les àrees de medi ambient, via pública, serveis a les persones o a promoció de la ciutat. Òbviament, les propostes dutes a votació vetllaran pel bé comú de la ciutadania i no podran complir interessos personals, ni generar un deute pel seu manteniment.

El procés participatiu ve motivat per l’equip de govern de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà amb la finalitat de definir els projectes que es podran escollir. L’objectiu final de la participació ciutadana és la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.