23 desembre de 2014 a les 10:51

Sessió de l’Espai Empresa del Pla Estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic i l’ocupació de la Bisbal, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret.

||||||

El dia 16 de desembre es va desenvolupar la darrera sessió de treball del Pla Estratègic destinat al sector empresarial sota el títol de “claus per la recuperació econòmica: cooperació, innovació i competitivitat” que es va celebrar a la Bisbal d’Empordà i on varen assistir unes 40 persones.

Inicialment, es va realitzar una conferència a càrrec del professor universitari Marc Bernadich i expert en emprenedoria, que va donar les pautes necessàries per aconseguir una cooperació real entre empreses i sectors amb l’objectiu d’innovar i millorar la competititivat del territori i de les seves empreses. Posteriorment, quatre empresaris del territori van explicar les seves experiències empresarials fent èmfasi en els processos d’innovació que han aplicat en els seus productes o en els processos productius. Així, es van presentar les experiències de l’empresa de banyadors MIWS que dissenya i fabrica banyadors sense costures, Livingthings, que va presentar el Voltasol, un test giratori per facilitar el moviment de les plantes a la recerca de la llum, Viladair, un centre aeronàutic pioner i Mas Negre CB, una empresa familiar de producció lletera, que ha desenvolupat productes làctics de llet fermentada.

En la sessió hi van ser presents representants polítics de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret com a impulsors del projecte, així com també empreses del territori. Per acabar la sessió la consultora contractada per donar suport a l’impuls del Pla Estratègic, Activa Prospect, va presentar els acords presos de cares al 2015 en el marc del Pla Estratègic, destacant el compromís dels Ajuntaments implicats a aportar pressupost pel desenvolupament d’accions i a continuar treballant de forma coordinada. Específicament, es van presentar les accions acordades en els diferents subsectors econòmics, així respecte al sector d’energies renovables es va ressaltar el compromís d’incorporar a les ordenances fiscals bonificacions econòmiques per incentivar-ne la instal·lació, del sector agroalimentari l’impuls d’una sessió de networking entre el sector empresarial, de la formació la realització d’una prospecció a les empreses per detectar les necessitats, el sector turístic la creació d’una agenda turística comuna i l’impuls del turisme familiar amb unes jornades destinades a aquest segment.

Els anomenats Espai Empresa, són espais de trobada dels sectors econòmics per donar continuïtat al diàleg amb el sector privat i la seva implicació en el desenvolupament del pla.

En aquest sentit, el regidor de l’àrea de desenvolupament local de l’ajuntament de la Bisbal, va destacar  que  “ durant aquest 2014, s’han organitzat sessions de l’Espai Empresa en els diferents municipis, entesos com a sessions o jornades de reflexió i d’impuls operatiu del pla estratègic entre les administracions locals i el sector empresarial i professional del territori. A més, en aquests Espais es volen aportar també elements de reflexió a partir de ponents rellevants per la matèria que es tracti o d’experiències que puguin ser d’interès i que permetin conèixer formes i vies per tirar endavant els projectes”.

Així, el passat 15 de setembre a Vulpellac es va fer una sessió amb el sector d’energies renovables. El dia 19 de novembre es va fer una sessió de l’Espai Empresa amb el sector turístic del territori, a Peratallada i finalment també el dia 26 de novembre, a la Bisbal, es va fer una sessió sobre la formació ocupacional i empresarial. D’aquesta sessions, es van recollir diferents propostes d’accions i activitats a desenvolupar en el marc del Pla Estratègic per afavorir aquest sectors econòmics importants pel territori.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i està cofinançada pel Fons Social Europeu i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

 Adreces web:

MIWS: http://www.swimindesign.com

Livingthings: www.wearelivingthings.com/voltasol

Viladair: http://ca.viladair.com/