7 maig de 2018 a les 17:51

Sessió de retorn dels pressupostos participatius 2018 de la Bisbal d’Empordà

La sala d’actes de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà acollirà la sessió de retorn del procés participatiu que la Bisbal va finalitzar l’abril passat. Serà aquest divendres, a les 20h30: se’n farà una explicació global i valoració dels resultats. 

Cal tenir present que, malgrat les 7 opcions guanyadores sumen un total de 105.000€ -i la quantitat destinada als pressupostos participatius era només de 95.000€-, el consistori les tirarà endavant. Aquest exercici de democràcia participativa permet que la ciutadania torni a tenir veu i vot més enllà de les ja llunyanes eleccions municipals. Així doncs, té el valor afegit de conèixer les principals preocupacions de bisbalencs i bisbalenques. Les propostes escollides aniran vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals del 2018.

Un total de 713 persones (un 8,10% sobre un total de 8.803 habitants) van fer ús del seu dret a vot i van opinar què és el més necessari per a la Bisbal d’Empordà. El balanç és positiu: hi ha hagut un 2,15% d’increment de participació respecte el procés participatiu que va culminar l’any passat. En aquest sentit, hi ha hagut una mitjana de 118,83 vot: un increment relatiu d’un 19%. Cal tenir present que el procés –completament digital- ha tingut una durada de 6 dies: un menys que l’any passat. Es poden consultar més dades a través del document adjunt

L’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà va encetar el pressupost participatiu d’enguany amb la voluntat de facilitar la incidència dels ciutadans en projectes públics d’especial transcendència. L’objectiu final de la participació ciutadana era la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.