25 març de 2019 a les 10:33

Sessió de retorn i presentació de resultats dels Pressupostos Participatius 2019 a la Biblioteca Lluïsa Duran

|

Ja ha culminat el període de votació de propostes dels Pressupostos participatius 2019 de la Bisbal d’Empordà i avui es podran descobrir els resultats. La sessió de retorn serà aquest dilluns, a les 20 h a la Biblioteca Lluïsa Duran. El període de votació va finalitzar ahir: centenars de bisbalencs i bisbalenques a la Bisbal majors de 16 anys hi van dir la seva. 

Una de les novetats d’aquest procés participatiu ha estat el sistema de votació: s’han fet dues categories de propostes, les de més de 40.000 euros i les de menys. Aquesta metodologia s’ha implantat partint de l’anàlisi dels anteriors processos participatius amb la voluntat que d’aquest en sorgeixi una gran inversió, a més de les menors. Així doncs, d’una banda, la Bisbal es podia votar una proposta de les vuit amb un cost estimat de més de 40.000 euros. De l’altra, es podien votar 4 propostes de les 21 de 40.000 euros o menys que han quedat finalistes, encara que la suma de les propostes escollides excedís aquest import.

La Bisbal d’Empordà culminarà avui procés participatiu per tal que els ciutadans decideixin en què cal invertir una part dels pressupostos municipals. Tal com ja s’ha fet els darrers anys, ha estat un procediment per facilitar la incidència dels ciutadans en projectes públics. A través d’aquest exercici de democràcia participativa, els ciutadans han tingut veu i vot per escollir on destinar –i com repartir- els 140.000 euros que el consistori atorgarà al pressupost participatiu. Les propostes escollides enguany aniran vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals del 2019. La partida destinada a la participació enguany haurà estat notòriament superior que l’any passat, quan el consistori hi va destinar 95.000 euros.

El procés participatiu ha tornat a venir motivat per l’equip de govern de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà amb la finalitat de definir els projectes que es podran escollir. L’objectiu final de la participació ciutadana segueix essent la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic. 

Cal tenir present que aquests pressupostos participatius han estat parcialment subvencionats per la Diputació de Girona, amb un total de 3.591,06 euros.