3 novembre de 2020 a les 13:51

Sessions d’àmbit comunitari de la mà del CAP i el consistori amb persones d’àmbits diversos per frenar l’expansió de la COVID-19

|

El CAP Doctora Casaponsa de la Bisbal d’Empordà, conjuntament amb l’Ajuntament, està duent a terme un conjunt de petites reunions d’àmbit comunitari amb persones referents naturals de diversos àmbits del municipi. Van arrencar la setmana passada i la darrera tindrà lloc demà, dimecres. L’objectiu: intentar difondre diverses consideracions molt importants per intentar frenar l’expansió de la COVID-19. 

Cal tenir present que, en aquests moments, a la Bisbal d’Empordà, cada persona infectada ho transmet a 3 persones més: una taxa molt elevada. És per això que a les sessions es remarca que, si es tenen dos símptomes junts (febrícula i tos, o tos i mocs, o febrícula i dificultats respiratòries…), cal posar-se ràpidament en contacte amb el CAP bisbalenc. El centre és conscient de la dificultat de contactar-los: sobretot, els dilluns de 9 h a 11 h. L’equip del centre remarca que cal insistir persistentment fins que agafin el telèfon i no sortir de casa. Cal avisar des del primer dia que aparegui simptomatologia: com més aviat, millor.

Un dels puntals de la iniciativa és remarcar la vital importància de complir amb aïllaments corresponents a cada cas. Alhora, les sessions també serveixen per remarcar i recordar que cal respectar les recomanacions sanitàries (que poden consultar-se a través d’aquest enllaç). El sistema sanitari es troba força cansat i fregant el col·lapse: demanen i agraeixen la col·laboració ciutadana.