4 març de 2024 a les 15:17

Vuit persones acaben amb èxit la formació gratuïta en atenció sociosanitària a persones dependents a la Bisbal i entren a la borsa de la Residència Geriàtrica Zoilo Feliu

Aquest matí de dilluns la Sala de Plens de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha acollit l’acte de lliurament de diplomes pels qui han culminat exitosament la formació gratuïta en atenció sociosanitària a persones dependents. El curs, organitzat per la Cambra de Comerç de Girona i Palamós amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, ha comptat amb la participació d’una onzena de persones i s’ha desenvolupat de desembre a febrer i dirigit a persones d’entre 16 i 29 anys que no estiguessin treballant.

De les 11 persones que van iniciar el curs un total de 8 han culminat el curs exitosament i podran accedir a la borsa de treball de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu. La formació ha estat d’un total de 210 hores. Les primeres 60 hores ha estat un marc teòric per adquirir eines d’habilitat i hàbits formatius. La segona part ha estat una formació de 150 hores que, a càrrec de Marta Santamaría que durant 20 anys ha estat treballadora de la Residència Geriàtrica municipal, ha inclòs la part teòrica i pràctica,que ha combinat classes entre l’Ajuntament Vell i a la Residència Geriàtrica Zoilo Feliu.

En l’acte d’entrega dels diplomes d’aprofitament hi ha participat l’Alcalde Òscar Aparicio que ha destacat la possibilitat de fer polítiques d’inserció laboral des de l’Ajuntament en aquells col·lectius amb major índex d’atur , el President de la Cambra de comerç de Palamós, Sr, Pol Fages que ha incidit en que aquesta formació pot tenir utilitat per molts àmbits ocupacionals més enllà de la residència geriàtrica, i la Directora d’àrea de comerç turisme i formació de la Cambra de Comerç de Girona, Sra. Cristina Cots que ha felicitat als vuit aspirants que han aprovat pel seu esforç en formar-se, en realitzar un curs i en la recerca de feina.

El curs ha estat una de les accions que deriven del conveni de col·laboració entre Ajuntament de la Bisbal i les Cambres de Comerç de Palamós i Girona que ha de permetre dinamitzar la ocupabilitat del municipi casant ofertes laborals de les empreses de la ciutat amb els aturats.