13 juliol de 2022 a les 14:09

Set tasses exclusives protagonitzen la segona edició limitada de Ceràmica de la Bisbal

|

‘Tria la teva tassa’ és l’eslògan que acompanya la segona edició limitada de producte de la marca ceràmica de la Bisbal: Limited Edition 2022. El consistori bisbalenc, un any més, impulsa el projecte de la marca Ceràmica de la Bisbal juntament amb els productors/es i comerciants adherits a la marca, creant una nova edició limitada de producte de la marca: la Limited Edition 2022. Els productes de la campanya promocional ja poden comprar-se a les botigues de ceràmica de la Bisbal d’Empordà. 

Avui s’ha presentat en roda de premsa als jardins de Torre Maria amb la presència de l’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès; la tècnica del projecte, Anna Sàbat; l’artesà productor David Rossell, de l’estudi ceràmic Ba-Ro (un dels participants); i la propietària d’una de les botigues comercialitzadores, Imma Avellí, de Filigranes60. «L’any passat la campanya va tenir una gran rebuda i va ser tot un èxit, exhaurint existències de les tasses en molt poc temps», ha remarcat l’alcalde Enric Marquès. «La campanya vol servir per seguir donant prestigi a la Ceràmica de la Bisbal, posicionar-la i transmetre’n els valors», ha afegit Marquès.

Enguany una setena de productors de la marca Ceràmica de la Bisbal han tornat a produir un número limitat de tasses exclusives per a aquesta edició limitada. «350 tasses que mai s’han fet i que mai es tornaran a fer seran les protagonistes que donaran a la marca Ceràmica de la Bisbal el valor afegit que mereix», ha explicat la tècnica responsable del projecte, Anna Sàbat. Les tasses, exclusives, van dins d’un embolcall únic identificat amb el productor que l’ha creat, van acompanyades d’un certificat d’autenticitat numerat i un fulletó explicatiu dels valors de la marca ceràmica de la Bisbal. Alhora, enguany s’ha construït un moble corner específic per exposar les tasses Limited Edition 2022.

Els productors/es que formen part de la Limited Edition 2022 són: Rulduà Ceràmica, Ceràmiques Pantaleu, Ceràmica Ley, Taller de ceràmica Ca l’Eloi, Ceràmica Yuma, Estudi Ceràmic [ba_Ro] i Ceràmica Artesanal LB. Un total de botigues adherides a la marca comercialitzaran aquestes tasses i, a cada establiment, es podran trobar les 7 tasses diferents, per tal que es pugui escollir quina comprar. Les botigues que comercialitzaran l’edició limitada de les tasses són les següents: La Botiga, Ceràmiques Bosch, Ceràmiques el Tallaret, Filigranes 60, Ceràmiques de la Bisbal Fang, Rulduà Ceràmica.

La marca ‘Ceràmica de la Bisbal’ és un distintiu d’origen protegit a nivell de la Unió Europea que serveix per individualitzar, personalitzar i reconèixer els productes ceràmics elaborats a la Bisbal i als pobles del seu entorn, dels que no ho són. Aquesta marca, garant d’autenticitat, és gravada o marcada pels productors locals en qualsevol tipus de producte ceràmic (artístic i decoratiu, terrissa, rajoleria, material de bòbila, revestiments i paviments). Un Consell Regulador, integrat per representants municipals i empresarials, és qui vetlla pel bon ús de la marca i pel foment de la qualitat dels productes emparats per aquest distintiu. 

La Limited Edition 2021, nominada als Premios Nacionales de Artesanía
Si bé finalment no va obtenir el guardó, la campanya Limited Edition 2021 amb set tasses exclusives d’edició limitada de Ceràmica de la Bisbal va ser seleccionada com a finalista dels Premios Nacionales de Artesanía. La 14a edició del certamen va optar per la campanya bisbalenca d’entr un total de 116 candidatures d’arreu de l’Estat Espanyol i de multitud de sectors. Un comitè format per experts del sector artesà i representants del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo va seleccionar una quinzena de finalistes, entre els quals s’hi trobava la campanya bisbalenca.