1 març de 2024 a les 7:23

Setmana Lila a la Bisbal d’Empordà amb un ampli ventall d’activitats amb motiu del 8M

Un any més, l’Ajuntament de la Bisbal i diverses entitats bisbalenques organitzen activitats al municipi amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La Setmana Lila és el recull d’activitats que es faran durant una setmana, des d’aquest diumenge 3 de març i fins l’endemà del 8M, el dissabte 9 de març. 

Aquest diumenge 9 de març arrenca la Setmana Lila amb un acte de l’Associació de Veïnes i Veïns del Barri del Convent: serà a partir de les 11.30 h al pati de Can Formatger, amb un monòleg a càrrec d’Eddy Laverde, una sessió de DJ NatDeRat, una actuació dels Dracs Músics i una cantada reivindicativa. A la tarda l’activitat continuarà al Teatre Mundial amb una proposta del Grup de Dones de la Bisbal d’Empordà: a les 19 h tindrà lloc la projecció de la pel·lícula ‘Las chicas del calendario’.

L’activitat continuarà el divendres 8 de març, a les 11 h a les Voltes d’en Galí, a davant de l’Ajuntament Vell. De la mà del Grup de Dones de la Bisbal, es presentarà la performance COS-COS a càrrec de Les Mireies, una mostra d’art en viu i participatiu. A la mateixa hora es farà una dinàmica participativa pel 8M a l’INS la Bisbal. A les 13 h es farà lectura del manifest institucional a davant del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Al vespre l’activitat continuarà a La Brava, al carrer Puig d’en Vidal. Serà allà on tindrà lloc una lectura de manifest, a càrrec de dones de la Cerdanya, Gironès, Pla de l’Estany, Alt Empordà i Baix Empordà que han tingut l’oportunitat de viure el projecte inclusiu de Las Muchísimas i compartiran la seva experiència. Seguidament tindrà lloc un pica-pica a càrrec de la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà.  

I l’endemà, dissabte 9 de març, l’activitat Seguirà a El Rantell (carrer Valls d’en Colomer, 8) amb la presentació del llibre L’ABC del rock fet per dones, a càrrec de les autores Anabel Vélez i Dani Gómez.
I per acabar-ho d’adobar, a les 20h el Teatre Mundial, en el marc de la programació del cicle MiT, tindrà lloc un concert de Lia Sampai, presentant Amagatalls de llum, el seu segon àlbum, acompanyada del guitarrista i arranjador Adrià Pagès. Des de la senzillesa i la complicitat Sampai construeix relats que abracen el món personal i el social, tot davallant en els racons més íntims i fràgils. Per fer-ho, guitarra i veu dialoguen cercant una expressivitat precisa que enalteix cada paraula, recolzant-se sempre en la interpretació dels versos de la cantautora, cantant a l’amor, a la lluita i a la llibertat.