23 maig de 2024 a les 13:24

Setmana Literària a la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà

La primera setmana de maig la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu va celebrar la Setmana Literària. Enguany ha inclòs una passejada literària per la Bisbal amb lectura de textos de diversos autors de la ciutat i una nova edició dels Jocs Florals.

Va ser el divendres 7 de maig quan va tenir lloc una passejada literària a càrrec de Soraya Belmonte, de la Biblioteca Lluïsa Duran, que va delectar la gent gran del centre geriàtric amb la lectura d’autors bisbalencs a diversos espais de la ciutat.

El diumenge següent, 9 de maig, el centre geriàtric va celebrar una nova edició dels Jocs Florals. Un total de 16 poemes presentats per gent gran del centre, familiars, voluntaris/àries, treballadors/es i persones anònimes van participar a l’acte. La psicòloga de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, prèviament, havia treballat conjuntament amb la gent gran resident per tal d’elaborar algunes de les obres, basant-se en la seves històries de vida i els records més emotius de cada participant. El jurat, format per Marià Sais (professor de llengua catalana i literatura i membre d’Òmnium Cultural Baix Empordà), Eva Rovira (regidora de Cultura), Pilar Teixidor (tècnica de l’Àrea de Cultura) i Núria Trilla (tècnica de l’Àrea d’Educació) van atorgar els premis per unanimitat:

  • 1er premi: La vida, la universitat, de Susana Bolívar (resident),
  • 2n premi: Ulls embadalits de Paco Sacot (marit de resident)
  • 3e premi: Fil de vida de NatividadTorres (treballadora).

L’equip del centre geriàtric bisbalenc ha volgut fer un agraïment a tothom qui va fer possible, una vegada més, la celebració de la Setmana Literària.