17 maig de 2019 a les 16:48

Signatura d’un acord conveni regulador de condicionals laborals treballadors/es municipals de l’Ajuntament de la Bisbal

Aquest dimecres passat la sala de Plens de l’Ajuntament va acollir una trobada amb l’Assemblea General de Treballadors del consistori. L’objectiu era informar del redactat del nou acord: la bona sintonia de l’acte va concloure amb la posterior signatura de l’acord/conveni, que va tenir lloc l’endemà. El document servirà per regular les condicions laborals de treballadores i treballadors públics del consistori. 

L’entesa ha estat fruit d’un procés negociador en el qual hi ha intervingut bona part de l’equip de govern i que ha culminat satisfactòriament per ambdues parts. A l’acte de signatura hi va assistir l’alcalde Lluís Sais, el regidor Enric Marquès, i les regidores Maite Bravo i Carme Vall. El regidor Carles Puig, que també ha tingut un paper clau en el diàleg amb l’Assemblea General de Treballadors del consistori, no va poder ser present a l’acte i va signar el document més tard.

«És la culminació de més de dos anys continuats de negociació, i suposa un avenç important, tant per l’Ajuntament com pels treballadors», ha explicat Josep Pareta, delegat del personal funcionari i portaveu dels dos sindicats. «Ens permet disposar d’un instrument de referència que refon tots els acords adoptats durant els darrers 22 anys en matèria laboral, tota vegada que els adapta a la normativa vigent, i, lògicament, en recull de nous», ha afegit Pareta.