12 juliol de 2019 a les 12:10

Signatura d’un conveni de donació al consistori de les pintures i ceràmiques del Mestre Joan Ferrerós

|

El passat dissabte 6 de juliol l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va signar un conveni amb la família de Joan Ferrerós per tal de fer donació al consistori del 72 pintures i 41 peces ceràmiques fetes pel mestre. L’acord va ser signat per la seva neboda Rosa Turró i Ferrerós, filla de Maria Ferrerós i Pibernat. Durant la trobada es va destacar el gran amor per la Bisbal que tenia l’artista i l’esforç que va fer per transmetre els seus coneixements artístics a nombrososbisbalencs i bisbalenques.

Joan Ferrerós va ser mestre local a l’Escola Joan de Margarit i també va col·laborar durant molts anys a l’Aplec de la Sardana de la Bisbal. De fet, en va fer els cartells del 2009 i del 2010. El 2010 es va fer una sardana en honor seu: Fidelitat sardanista i també hi ha una placeta bisbalenca que porta el nom de Mestre Joan Ferrerós.

Amb la voluntat de contribuir a l’enriquiment de la vida cultural bisbalenca es acordar que en un futur pròxim es faria una exposició de la seva obra. Les seves peces ceràmiques estan dipositades al Terracotta Museu i les pintures, al magatzem municipal, per a la seva catalogació.