20 octubre de 2010 a les 14:16

S’inaugura una exposició de joieria creada amb ceràmica de la Bisbal

L’exposició del Castell Palau mostra els resultats assolits fruït de la col·laboració dels joiers Enric Majoral i Anna Julià amb entre els artesans ceramistes bisbalencs: Antònia Roig, Ivet Bazaco, Jaume Rulduà i Joan Vilà-Clara.  Aquesta segona fase del projecte Oficis Singulars té com a objectiu cobrir un àmbit de consum lligat als complements. D’aquesta manera els artesans, després d’haver creat una primera col·lecció de productes utilitaris en col·laboració amb dissenyadors industrials, han tingut l’oportunitat de treballar amb un joier de prestigi internacional, com és Enric Majoral i una jove joiera professional de la Bisbal d’Empordà, com és Anna Julià. 
Segons ha explicat el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, “aquest projecte entra dins la voluntat de l’Ajuntament i del sector d’obrir nous camps per a la ceràmica, per demostrar que podem anar més enllà de la vessant més clàssica, que cal mantenir però tenint en compte també que cal anar més enllà”. A criteri de Dilmé “el projecte Oficis Singulars: La Ceràmica de la Bisbal d’Empordà ha aconseguit dinamitzar aspectes de l’activitat ceramista artesana del municipi i s’han creat nous productes ceràmics, alguns d’ells amb perspectives de gaudir d’una bona comercialització”. 
El potencial que posseeix la ceràmica de la Bisbal ha propiciat que es plantegin altres vies d’actuació, per tal que el projecte creixi i es pugui aprofundir. La intenció de l’Ajuntament de la Bisbal i d’Artesania Catalunya ha estat de continuar treballant en la mateixa línia de col·laboració entre artesans i dissenyadors per a la creació d’una col·lecció de joieria amb ceràmica de la Bisbal. 
 
La inauguració de la mostra serà el proper divendres 22 d’octubre, a les set del vespre, al Castell Palau de la Bisbal d’Empordà. La mostra es podrà visitar fins el 21 de novembre.