16 setembre de 2011 a les 11:01

S’inaugura una exposició i es fa una conferència sobre plantes medicinals al Castell Palau aquest divendres

Aquest divendres s’inaugura, a les set del vespre, al Castell Palau de la Bisbal l’exposició Camins de Salut. Itineraris per conèixer les plantes medicinals de les comarques gironines, presentada per Dipsalut, el Jardí Botànic Mar i Murtra i la Fundació Carl Faust. Igualment, es farà la conferència Camins de salut. Les plantes medicinals a l’abast, a càrrec de Núria Torrellas, del Departament de Docència de la Fundació Carl Faust.

Dipsalut i la Fundació Carl Faust presenten aquesta exposició pensada per donar a conèixer cinc itineraris on trobar algunes de les plantes medicinals de les comarques gironines. Aquests itineraris són: de la farga a la collada de la Balmeta (Ripollès); del cap de Sant Sebastià a Tamariu (Baix Empordà); de la font del Ferro al castell de Sant Miquel (Gironès); per l’antic estany de Sils (La Selva) i pel Jardí Botànic Marimurtra.

L’element singular d’aquests itineraris gironins és que la descripció fa especial incidència en els trets que ens ajudaran a identificar les plantes i en el lloc on podem trobar-les. El muntatge ofereix tres eines d’informació i de treball. Primer, uns cartells amb informació sobre els cinc recorreguts; també, deu plantes vives que, amb l’ajuda d’un quadern de treball, podreu identificar; i, finalment, setze caixes, vuit per observar remeis elaborats amb plantes medicinals i vuit més per olorar espècies aromàtiques.

En els darrers anys el concepte de salut ha canviat en la nostra societat. Hom creu que les accions individuals i col·lectives han d’anar a fomentar estils de vida saludables. Aquesta exposició pretén animar a fer els camins de salut, fer així una mica d’exercici que sempre és aconsellable i aprendre, alhora, sobre les plantes remeieres de casa nostra.

Aquesta exposició té com objectiu principal donar valor al patrimoni natural a través del coneixement que tenim del nostre entorn proper. Mitjançant aquest coneixement pretenen ajudar el públic en general a reconèixer plantes pròpies del territori i generar actituds que facilitin el respecte i, amb ell, la conservació del medi.L’exposició es podrà veure del 16 al 22 de setembre al Castell Palau de la Bisbal i és organitzada pel Jardí Botànic Mar i Murtra – Carl Faust Fundació Privada, Dipsalut i Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.