22 juny de 2011 a les 14:23

S’inicien els treballs de la passera sobre el Daró, que podria estar acabada abans de la festa major

S'han desmuntat les peces de la barana de la banda del passeig Marimon Asprer i es prepara el terreny per fer la base de la pas|S'han desmuntat les peces de la barana de la banda del passeig Marimon Asprer i es prepara el terreny per fer la base de la pas|Les obres s'han iniciat a les dues ribes del Daró

L’empresa que du a terme les obres de la nova passera del Daró està fent els treballs que han de permetre bastir els fonaments de l’estructura. Tot i que formalment les obres es van iniciar l’endemà de l’Aplec, el dia 13 de juny, és ara que s’estan duent a terme els treballs sobre el terreny per poder fer els pilotatges de suport per a la nova passera. Els serveis d’urbanisme treballen amb la previsió que estigui acabada abans de la festa major.

El nou pont sobre el Daró disposa d’una subvenció de la Diputació de Girona de 225.000 euros i ha de connectar la zona del Mundial i de l’aparcament del camp de futbol vell i el passeig Marimon Asprer, amb la zona de futurs equipaments com la Biblioteca Central Comarcal, el futur Centre Cívic i la zona esportiva. Igualment, serveix de connector entre el nucli antic i les voltes amb la zona comercial de l’Aigüeta.

El pont es col·locarà a meitat de distància entre el pont nou, a la C-66, i el pont de l’Embut, tangent a la rotonda que hi ha a la confluència dels carrers Agustí Font i Pompeu Fabra, de forma que queda sensiblement perpendicular a les dues ribes. El pont ha de salvar una distància superior als 35 metres i serà una estructura d’un sol tram sense piles intermèdies, cosa que en facilita la construcció i no suposarà cap impediment en les possibles avingudes del riu. El projecte del pont de vianants l’ha redactat l’equip Blàzquez Guanter Arquitectes.