18 juny de 2014 a les 22:42

S’inicien les primeres accions d’implementació del Pla estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic i l’ocupació.

Alcaldes i regidors de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret es van reunir per iniciar el procés d’implementació del Pla estratègic i donar continuïtat a la trajectòria de col·laboració iniciada ara fa més d’un any amb la redacció del Pla estratègic. En concret es va formalitzar la primera trobada del que ha de ser el grup impulsor format pels representants de cadascun dels municipis de l’àmbit del Pla, per tal de definir el model de gestió de les polítiques de Desenvolupament Local i Ocupació en el territori.

  Aquesta és una de les accions principals que s’estableixen després de la signatura el passat 21 e març del document de compromís de cooperació entre els 5 ajuntaments i el Consell Comarcal en matèria de desenvolupament econòmic i ocupació i amb el qual es comprometien a l’impuls i desenvolupament del Pla estratègic. Els objectius són assolir un compromís real de cooperació entre els cinc municipis i detallar la fórmula concreta de cooperació entre aquests i una voluntat expressa de cooperació amb els agents socials i econòmics del territori.

Paral·lelament, el projecte també vol donar continuïtat també al diàleg amb el sector privat i la seva implicació en el desenvolupament del pla. A tal efecte s’han començat a organitzar ja el que seran els Espais Empresa, entesos com a sessions o jornades de reflexió i d’impuls operatiu del pla estratègic entre les administracions locals i el sector empresarial i professional del territori, que s’aniran realitzant al llarg de l’any. A més, en aquests Espais es volen aportar també elements de reflexió a partir de ponents rellevants per la matèria que es tracti o d’experiències que puguin ser d’interès i que permetin conèixer formes i vies per tirar endavant els projectes. El primer Espai Empresa està previst pel proper 16 de juliol, amb la ponència dels representants del Consorci del Moianès, amb una dilatada experiència en el camp de la cooperació entre administracions locals i entre aquestes i el sector privat, perquè expliquin la seva trajectòria, els seus projectes i els reptes i dificultats que els suposa. Posteriorment, es treballa perquè el 17 de setembre es realitzi el segon Espai Empresa.

 

Aquesta acció compta amb una subvenció que cobreix parcialment el cost pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i està cofinançada pel Fons Social Europeu i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social. La resta del cost d’aquesta segona fase, està finançada per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.