30 maig de 2016 a les 11:20

Sis parelles, sis mesos: Cloenda del projecte Rossinyol

El passat divendres 27 de maig, la sala d’actes de les Escoles Velles va acollir la festa de cloenda del Projecte Rossinyol, en el qual l’Ajuntament de la Bisbal participa des de fa 7 anys.

El projecte, es basa en el treball voluntari de l’alumnat universitari que fa de mentor i acompanya al llarg del curs un alumne d’un institut o d’una escola de la Bisbal d’Empordà.

A l’acte de cloenda hi eren presents Núria Felip, professora de la UdG i representant del projecte,  Lluís Sais, alcalde de la Bisbal d’Empordà i Enric Marquès, regidor de l’àrea d’Ensenyament. També van acompanyar-los representants dels centres educatius de la capital empordanesa.

Les sis parelles que hi han participat enguany, van projectar el bloc elaborat per cada mentor/a, tot explicant a través de les fotos les experiències i anècdotes viscudes durant els darrers sis mesos de trobades.

El regidor d’Ensenyament va lliurar a cada mentor i mentorat un diploma de participació del projecte Rossinyol i la festa va continuar al pati de les Escoles Velles, on es va oferir un piscolabis a tots els assistents.

Seguint amb l’aire festiu, es va jugar al joc de les quatre cantonades i es van escriure reflexions finals sobre projecte de mentoria a la pissarra gegant del pati de les Escoles Velles.

El Projecte Rossinyol és una iniciativa de mentoria social intergeneracional que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració de l’alumnat nouvingut mitjançant l’ús de la llengua i el coneixement de la ciutat.

 Aquest projecte es desplega gràcies als compromisos i les responsabilitats compartits entre la Universitat de Girona i els enllaços territorials.