28 octubre de 2011 a les 9:53

Sorteig de les meses electorals

L’Ajuntament de la Bisbal va fer, en el ple ordinari del 25 d’octubre, el sorteig a les meses electorals per a les eleccions a Corts Generals del 20 de novembre del 2011. Podeu consultar el resultat del sorteig en aquest enllaç.

El sorteig a les meses electorals es fa mitjançant un programa informàtic que envia i controla l’Instituto Nacional de Estadística (INE) on hi figuren totes les persones del cens. En el cas de persones que han traspassat, ja estan donades de baixa del padró municipal, però l’INE triga un temps per actualitzar el cens.

L’alcalde de la Bisbal va detectar aquesta circumstància en el sorteig actual, i es va intentar modificar, però el programa no ho permet. L’Ajuntament  va fer la consulta a l’INE, que va contestar que era impossible modificar el sorteig perquè precisament el programa no permet cap tipus de manipulació. L’alcalde ha manifestat que lamenta aquesta circumstància ‘i entenc que hi hagi gent que se senti molesta per aquesta situació desagradable i fins i tot de mal gust’, però ha volgut deixar ben clar que ‘la voluntat de l’Ajuntament i meva particular, ha estat intentar evitar-ho, però ha estat materialment impossible’, ha expressat.