14 novembre de 2017 a les 10:59

SSIBE organitza un taller d’inhaladors a l’Esplai de gent gran de la Bisbal

El proper 15 de novembre és el dia mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) i aquest any els Serveis de Salut Integral del Baix Empordà (SSIBE) ha decidit realitzar una acció a la Bisbal per sensibilitzar a la població de majors de 60 anys, que sovint pateix la malaltia i no està diagnosticada. És per això que s’ha organitzat un taller tèorico-pràctic als casal de gent gran Esplai la Bisbal de la Fundació “La Caixa (Avinguda de les Voltes, 13), de 15h a 17h. Serà una sessió per aprendre com són els inhaladors, com funcionen i les recomanacions principals. Els cursos seran conduïts pels professionals d’infermeria dels centres d’atenció primària.

 

Què és l’MPOC?
La malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) es produeix perquè s’inflamen els bronquis i es destrueixen els envans dels alvèols. Els alvèols són unes petites bosses en contacte directe amb els vasos sanguinis, on arriba l’aire que entra pels pulmons a través d’uns conductes que es van bifurcant progressivament (els bronquis). Als alvèols és on es produeix l’intercanvi de gasos entre el medi exterior i l’interior de l’organisme, és a dir, és on l’oxigen passa a la sang i s’elimina diòxid de carboni.

El resultat és una dificultat progressiva per respirar adequadament, cosa que es tradueix en ofec en fer les activitats de la vida diària. L’MPOC representa la quarta causa de mort al món. A Catalunya és una de les causes més freqüents d’atenció mèdica, especialment a urgències, per les aguditzacions que es pateixen durant la seva evolució. Es calcula que el 9,2% de la població major de 40 anys pateix la malaltia, i cal destacar que, a diferència d’altres processos crònics, en aquesta malaltia no hi ha hagut un descens de la mortalitat.