19 gener de 2022 a les 9:43

Taller de comunicació inclusiva per entitats i associacions de la Bisbal d’Empordà

|

Aquest dissabte 22 de gener l’Ajuntament Vell de la Bisbal (carrer de les Mesures, 17) acull un taller dirigit a les associacions bisbalenques per tal de complementar i veure a la pràctica com aplicar la nova Guia de comunicació inclusiva per afavorir la participació ciutadana. Serà de 10 a 12 h i s’oferiran les eines per tal que les entitats que hi assisteixin puguin comunicar des de la igualtat i la visibilització de la diversitat. Cal fer inscripció prèvia a través d’aquest formulari i es pot consultar més informació al correu electrònic dcomunitaria@labisbal.cat, o bé als telèfons 672189893 o 678551570.

La proposta d’oferir una guia de comunicació inclusiva va sorgir del servei de dinamització comunitària de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, en col·laboració amb les àrees municipals de Cultura i Igualtat, com una invitació a posar en pràctica una nova perspectiva en la manera de comunicar envers la ciutadania. Durant els darrers anys, s’han fet alguns avenços en un ús més inclusiu del llenguatge, avenços que són fonamentals per a la construcció d’unes relacions que reconeguin les diverses identitats que conformen la nostra societat, però cal continuar caminant cap a aquesta direcció. L’eradicació de la discriminació i la inclusió de la diversitat són assumptes centrals per al desenvolupament i l’exercici ple dels drets humans, per la qual cosa es necessita donar visibilitat també en el llenguatge i la comunicació quotidiana. La forma com es comunica i es difusió és essencial per garantir el dret a la participació i accés a la informació de totes les persones. La guia se centra en el llenguatge escrit i visual que s’utilitza per fer difusió d’activitats o actes organitzats en el municipi.

En aquest sentit, es considera que el primer pas per garantir la participació de la ciutadania i afavorir la inclusió és posar èmfasi en com es comunica i es fa difusió de les accions i activitats destinades a la ciutadania. L’objectiu és que la Guia de comunicació inclusiva afavoreixi la participació ciutadana i que esdevingui una eina per poder facilitar la resolució dels dubtes o necessitats que es plantegin entorn de la incorporació d’una mirada inclusiva en la comunicació escrita i visual impulsada pel teixit associatiu i l’administració local.

> Guia de comunicació inclusiva per afavorir la participació ciutadana