20 octubre de 2022 a les 5:57

Taller de gravat de segells i estampació de postals nadalenques al Punt de Trobada per a la Gent Gran de la Bisbal

||

El Punt de Trobada per a la Gent Gran de la Bisbal continua oferint propostes diverses i per a tots els gustos. Sense anar més lluny, el passat 3 d’octubre va acollir un taller de gravat de segells  i estampació de postals de Nadal a càrrec de Martha Pelayo, dinamitzadora comunitària de l’Ajuntament de la Bisbal. La sessió, d’allò més profitosa i interessant per a la gent participant,  va permetre experimentar i aprendre noves tècniques de manualitats, alhora que va servir per treballar la creativitat a tot combinant operacions cognitives com l’observació, l’atenció o la memòria a curt termini.

La gent gran participant va elaborar una felicitació de Nadal: cadascú va fer el seu disseny de felicitació únic, algunes es van atrevir a fer el seu propi segell d’estampació utilitzant gomes i gúbies. «Va ser una sessió molt pràctica perquè ens va ensenyar tècniques que moltes desconeixíem», expliquen des del Punt de Trobada per a la Gent Gran. Ara tothom que va assistir al taller ja té un nou disseny original de felicitació de Nadal per enviar a les famílies i amistats», afegeixen.

El Punt de Trobada per a la Gent Gran va destinat a persones de més de 60 anys, que resideixin a la Bisbal d’Empordà i tinguin ganes de fer activitats diverses i crear xarxa social. Aquestes activitats es poden ampliar depenent dels interessos i inquietuds de les persones participants que assisteixen al punt de trobada. L’objectiu és promoure una oferta plural d’activitats que s’ajustin als seus interessos, estimuli la seva participació dins la comunitat i així poder gaudir d’un envelliment actiu fomentant la convivència, les relacions intergeneracionals i la motivació personal. També fa assessorament en temes relacionats amb la gent gran. S’hi ofereixen activitats artístiques, físiques o culturals; tallers de psicoestimulació, manualitats, jocs de taula o noves tecnologies; activitats lúdiques com excursions, sortides i passejades; i conferències i xerrades sobre temes que puguin ser del seu interès com salut, dol o envelliment actiu, entre d’altres.