25 setembre de 2018 a les 13:30

Tallers formatius per a la xarxa de referents naturals de la Bisbal

Durant l’estiu passat l’àrea d’Acció Social i Ciutadania de la Bisbal va endegar una campanya –que encara roman oberta- per a promoure la creació d’una xarxa de referents naturals al municipi. Aquesta selecció s’ha fet de manera conjunta amb d’altres àrees i serveis del municipi.

S’entén com a “referent natural” aquella persona reconeguda per la seva comunitat i amb l’habilitat de millorar i afavorir els canals de participació ciutadana, per tal d’apoderar i donar eines pràctiques a les persones membres de la xarxa per tal d’esdevenir part activa en la dinamització i millora social del seu entorn. En aquest sentit, per tal de facilitar la seva tasca, s’han organitzat els següents tallers de formació:

  • Dissabte 29 de setembre: ‘Comunicació i assertivitat’
  • Dissabte 6 d’octubre: ‘L’escolta activa’
  • Dissabte 20 d’octubre: ‘La gestió de creences, pensaments i emocions’

Les places són limitades i les persones interessades en formar part de la xarxa encara poden posar-se en contacte amb l’àrea d’Acció Social i Ciutadania. Totes les sessions són gratuïtes i es realitzaran a les Escoles Velles de les 10 a les 14 h. Hi ha la possibilitat de disposar de servei de guarderia si s’escau.

La creació de la xarxa de referents naturals de la Bisbal té com a objectiu reconèixer la tasca de les persones que de forma natural realitzen actuacions de comunicació, mediació i conciliació com a referents de la comunitat, o com a representants reconeguts de un o més col·lectius en els seus espais quotidians. Es vol  incentivar que aquestes persones i d’altres amb aquesta voluntat puguin tenir eines per a desenvolupar i millorar les seves aptituds i habilitats a través de formacions específiques. Aquest projecte està emmarcat dins el Pla de Barris.