9 maig de 2018 a les 12:26

Tallers formatius per col·laborar en el Punt Lila de la Bisbal d’Empordà

La comissió contra les agressions sexistes als espais d’oci nocturn de la Bisbal segueix posant fil a l’agulla i la creació del Punt Lila ja és una realitat. El projecte era un dels puntals de la iniciativa i ja es va estrenar el passat 17 de febrer a la Festa de Carnaval organitzada per Els Voltors. És un estand informatiu que s’instal·larà als actes d’oci bisbalenc i on s’informarà pedagògicament de com fer front a una agressió sexista i de quin protocol cal seguir en qualsevol assetjament. Amb el lema ‘No és no’, la comissió continua posant accent en la necessitat de treballar per eradicar el masclisme i les violències sexuals. I ara fa un pas més i amb el ‘Només “sí” vol dir sí’ fa una crida a la formació.

La iniciativa necessita la col·laboració de les entitats que organitzen activitats d’oci com a agents actius. És per això que, amb la consciència que cal tenir coneixements per poder treballar coordinadament, s’ha organitzat una formació a la qual es convida a participar. L’activitat, titulada Aproximació al fenomen masclista i les agressions sexistes en contextos d’oci i festivitat, serà impartida per Alba Alfageme, experta en aquest àmbit. La data serà el proper dissabte 12 de maig de les 10h a  les 13h, a les Escoles Velles. Totes les persones implicades en entitats bisbalenques hi estan convidades. 

La segona proposta formativa prevista va destinada a les persones que vulguin implicar-se en la comissió i formar part del Punt Lila. Consistirà en explicar pautes bàsiques i protocloàries per a primeres intervencions en situacions d’assetjament sexual i d’agressions sexistes en l’espai públic i contextos de festivitat. També anirà a càrrec de l’Alba Alfageme i e farà el proper dijous 31 de maig a les Escoles Velles, de les 18h30 a les 21h30.

En els últims anys s’ha aconseguit posar en les agendes públiques i polítiques les violències masclistes en l’àmbit privat, però cal remarcar que aquestes també es manifesten, en múltiples formes, a l’àmbit públic, als espais d’oci, laborals, etc. I, en aquest sentit, amb la campanya es volen fer visibles i denunciar les violències que tenen lloc en els espais públics, sovint en uns contextos d’oci on la informalitat sembla justificar de forma gairebé automàtica la profusió i la normalització d’actituds masclistes i LGTBIfòbiques.