11 octubre de 2009 a les 9:24

Tastaolletes: ceràmica, restauració, pastisseria, carnisseria, cellers, concurs de torn, cuita de ceràmica rakú, espectacle infantil, tallers i ludoteca, havaneres i cremat

L’entrada a la mostra, que es farà al Pavelló firal, és de franc, i l’oferta grastronòmica la presenten cinc restaurants de la ciutat, tres pastisseries, una carnisseria i quatre cellers. Mentre duri la mostra, de les onze del matí a les onze de la nit, hi haurà un servei de ludoteca a l’interior del recinte amb tallers infantils amb fang, un espectacle infantil al matí i un concert d’havaneres a càrrec del grup Port Bo a les nou del vespre, i cremat per tancar la diada.

A l’espai dedicat als cellers hi ha prevista un tast de cava amb Josep Ripollés i emissió d’un reportatgede la D.O. Cava, amb la col·laboració de Caves Raventós i Blanc i D.O. Cava. Un tast de vins amb l’enòleg Àngel Garcia Petit, col·laborador del Descobrir Cuina. S’emetrà un reportatge sobre les Bodegues Jean Leon i es farà una degustació dels vins Magnolia negre i blanc, organitzat per l’Espai del Vi i amb la col·laboració del celler Jean Leon. S’emetrà un reportatge de la D.O. Empordà sobre tast de vins i un altre sobre els cellers Miguel Torres, amb degustació del vi Atrium, amb la col·laboració de cellers Miguel Torres. Igualment hi haurà un tast de vins i oli de la D.O. Empordà amb l’enòleg Emili Esteve i el sommelier Xavier Morera, amb la col·laboració de la Cooperativa Empordàlia. Està prevista la presentació de la marca de garantia Producte de l’Empordà. Tot seguit, degustació de brunyols de l’Empordà, organitzat pel Consell Comarcal del Baix Empordà.

Paral·lelament, a l’Aigüeta hi ha previst un concurs de torn. El concurs premiarà a la persona que aixequi més enlaire el fang del torn, amb l’ajut tant sols de les seves mans, sense que la columna de fang generada es trenqui. També es faran demostracions de torn, amb artesans que elaboraran peces però també deixaran que els interessats provin de modelar el fang. S’oferiran demostracions de cuita de rakú.

Els tastets es poden adquirir en un paquet de 5 euros que inclou quatre tiquets (tres per als tastets i un pel plat), també hi haurà tiquets de 2 euros per tastets individual i un paquet de degustació de vi i cava a 2 euros que inclou 4 tiquets de degustació.