30 novembre de 2012 a les 9:06

TEATRE FÒRUM És de conya?””

|

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, el Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va organitzar, conjuntament amb altres àrees, i amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i el Consell Comarcal del Baix Empordà, el teatre fòrum És de Conya?, de la companyia DesGarbo.

A l’acte, hi van assistir una setantena de persones que van poder gaudir d’una obra on els tres personatges viuen diferents situacions de la seva vida quotidiana, travessades per estereotips de gènere, mites de l’amor romàntic i violències en la parella.

En un segon moment es va passar el protagonisme a les persones del públic, que van esdevenir espectactrius, participant de manera activa en el debat i tenint l’oportunitat de pujar a l’escenari, substituint un actor o actriu, per provar noves idees o estratègies, possibles solucions als problemes que té el personatge que encarnen.

El SIAD de la Bisbal d’Empordà té com a objectiu potenciar la igualtat entre totes les dones i homes del municipi, així com donar atenció, informació i orientació en tots aquells temes d’interès per a les dones i assessorament a les entitats de dones del municipi sobre ajuts, subvencions i recursos. També participa en les celebracions del Dia de les Dones i del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Aquest conjunt de serveis i activitats s’emmarquen en el projecte de desenvolupament de polítiques actives que realitza el municipi per fomentar la igualtat efectiva de drets i oportunitats entre homes i dones.