19 octubre de 2011 a les 7:28

Termini d’un mes per presentar una moció de censura després que el ple d’ahir no aprovés una moció de confiança lligada a l’aprovació del pressupost

Els grups municipals tenen un mes de termini –fins el 18 de novembre- per presentar una moció de censura després que el ple extraordinari d’aquest dimarts no aprovés la moció de confiança lligada al pressupost que va plantejar l’equip de govern. La moció es va presentar després que en una primera votació no es van aprovar els pressupostos del 2011 que va presentar l’equip de govern.

El pressupost de 2011, d’uns 10,4 milions d’euros més uns 400.000 euros del Patronat Municipal d’Esports, va ser rebutjat amb els vuit  vots en contra del PSC, ICV-EUiA i el PP, l’abstenció dels tres regidors de CiU i els vots a favor dels sis regidors d’ERC. Davant d’aquesta situació, l’alcalde, Lluís Sais, va convocar un altre ple extraordinari amb l’únic punt a l’ordre del dia de votar una moció de confiança lligada a l’aprovació del pressupost.

En el segon ple extraordinari les posicions dels grups municipals es van mantenir en el mateix sentit de la votació anterior. La moció de confiança que va presentar Lluís Sais, va ser rebutjada amb els vuit vots en contra del PSC, ICV-EUiA i PP, les tres abstencions de CiU i els sis vots favorables d’ERC.

Davant d’aquesta situació, ara s’obre el termini improrrogable d’un mes en el que els grups municipals poden presentar una moció de censura. Si en aquest termini no es fes efectiva aquesta moció de censura, el pressupost presentat aquest dimarts per l’equip de govern s’entendria que està aprovat. Si es donés aquest cas, l’actual equip de govern seguiria al capdavant de l’Ajuntament de la Bisbal.