10 octubre de 2009 a les 15:20

Terracotta Museu col·labora amb el Tastaolletes, que comerciants i productors consideren ‘molt vàlida’ per promoure el producte de la Bisbal

Dins de les activitats complementàries del certamen, el Museu també col•labora deixant un forn de Rakú i tot l’equipament necessari per a realitzar aquest tipus de cuita. El rakú és una tècnica tradicional oriental d’elaboració de ceràmica utilitària. La cuita de rakú és previst que es faci entre les onze del matí i les dues de la tarda i de quatre de la tarda a les set del vespre, a la zona comercial de l’Aigüeta, gràcies també a la participació dels artesans ceramistes, que oferiran demostracions de torn, i de l’Escola de Ceràmica de la Bisbal.
Com a activitats complementàries i a part de poder decorar una peça personalitzada i endur-se-la a casa també hi ha previst un concurs popular de tor i es premiarà amb un lot de ceràmica a la persona que tornejant amb les seves pròpies mans, aixequi més amunt el fang, sense que la columna de fang es trenqui. L’horari comercial del carrer de l’Aigüeta serà de deu del matí a les vuit del vespre.
Pere Pericay, representant de l’Associació de Comerciants de l’Aigüeta considera que cal aconseguir promoure i donar a conèixer els articles i els productes que es fan a la Bisbal, que vingui gent i promoure la ciutat. Considera que aquesta mostra és una iniciativa vàlida i que cal l’esforç de tothom ‘per tirar això endavant’.

Pericay ha explicat que la idea va sorgir d’una proposta feta per l’associació que representa, que tenia l’objectiu de recuperar la Fira de Ceràmica i es considera com una prova per veure si més endavant es pot ampliar.

Jaume Rulduà, membre de la junta dels Empresaris Artesans Ceramistes, considera que la mostra és una inicizativa que potencia els valors de la ceràmica i la gastronomia de la Bisbal ‘que són de primera qualitat’i que es duguin a terme iniciatives com aquesta que poden portar gent a la Bisbal per donar a conèixer aquests productes ‘és molt important’.

Rulduà ha explicat que cada fabricant exposarà al recinte del pavelló firal la seva millor vaixella i que a la mostra només hi portaran productes de ceràmica relacionats amb el món de la grastronomía, cadascú atenent al tipus de producte que fa. ‘Es tracta de que els nostres productes llueixin’. Rulduà ha volgut destacar que considera positiu que es facin iniciatives que ajuntin els diferents sectors productius de la ciutat, ja que considera que és fonamental la unió de diferents sectors per seguir essent capdavanters.

s tracta d’una jornada gastronòmica en la que hi participen els restauradors i el sector de l’alimentació (restaurants, pastisseries, carnisseries i cellers) i on la ceràmica també és protagonista gràcies a la utilització d’aquest material pel que fa a tots els recipients i objectes que s’utilitzaran per cuinar, escalfar i servir els tastets.